Luksor Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Jak zrobić poruszanie się gracza po krzywym terenie złożonych z różnych kresek itd. np. Chcę aby trzymając tylko wciśnięty np. klawisz poruszania w prawo obiekt gracza się wspinał (płynnie przesuwał po terenie). Proszę o kod lub przykład albo chociażby pomoc co mam zrobić aby skrypt wyliczał kolizje itd. bo nic mi do głowy nie przychodzi a nigdy nie robiłem podobnych rzeczy. Pozdrawiam. :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XivroX Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 tzn. aby gracz się przekrzywiał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 2 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 tzn. aby gracz się przekrzywiał? Nie, aby nie zatrzymywał się, gdy koło niego będzie teren o jeden piksel wyżej. Tak jak w Wormsach coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XivroX Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 https://gmclan.org/index.php?sciagnijplik=150 przykład wchodzenia pod górkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 Nie dam konkretnego kodu bo nie pamiętam jak, ale sprawdzisz czy u stop gracza pixel w bok place free i jeśli false pixel w gore dopóki place free. Coś mniej więcej takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 2 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 https://gmclan.org/index.php?sciagnijplik=150 przykład wchodzenia pod górkę Dzięki! Szukałem tego przykładu, ale nie mogłem znaleźć. O to mi chodziło. :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hopek Opublikowano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2009 akurat robię platformówę dzięki!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi