Muchaszewski Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Mam pytanie które prawie każdemu się przyda. A więc jak można w skrypcie zrobić inny kolor niż np: blue??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 chodzi Ci o kolorowanie funkcji, zmiennych itp.? W takim razie nie wiem, ale jeśli chodzi o kolor np. jakiejś rysowanej figury to są takie funkcje jak 'make_color_hsv(h,s,v)' i make_color(r,g,B)'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muchaszewski Opublikowano 1 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Dzięki nie myślałem że to takie proste :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 @ZeroXbot: nie ma takiej funkcji jak "make_color" :) GML make_color_rgb make_color_hsv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Jak chcesz prosto i szybko wybrać kolor to trzymaj: http://www.gmclan.org/up2045_4_colors.html (Wybierasz kolor i klikasz na 'plus' po lewej stronie. Potem tylko wkleić do GM) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2009 @Konrad-GM: tak szybko pisałem, że zapomniałem o tym _rgb zresztą jeśli pisze kod to powinnien u dołu widzieć spis tych funkcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi