Newman Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Tytuł: Operacja Xifyh Gatunek: Platformówka Opis: Armia Czerwonej Gwiazdy od wielu lat próbuje przejąć kontrolę nad światem. Specjalny agent Xifyh zostaje wysłany do głęboko zakorzenionej w dżungli bazy należącej do ACG. Misją Xifyha jest odkrycie jakie niecne plany pierwszy minister ACG ma wobec świata, i oczywiście powstrzymanie go. Zadanie nie jest jednak proste, ponieważ bazę którą Xifyh będzie infiltrował wróg dobrze zabezpieczył. Nie planuję komplikować tej gry za bardzo - (skakanie, strzelanie). Czyli to, co czyni takie proste platformówki dobrymi. Postaram się jednak stworzyć ten specyficzny klimat oraz spróbuję skonstruować ciekawe i oryginalne misje. Autorzy: Programowanie: Paweł (Newman) Naumowicz Fabuła: Paweł (Newman) Naumowicz Grafika: Paweł (Newman) Naumowicz Muzyka: muzyk poszukiwany Screeny: Ekran Tytułowy Mapa Pierwsza Misja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Nawet ciekawa fabuła i ładne screeny. Dam 4/5. Powodzenia w projekcie! A jeszcze mam pytanie ile będzie zajmowało około przejście gry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Grafika rzeczywiście ma swój urok.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Wow! Grafika jest świetna, ma swój klimacik! :) Życzę powodzenia w tworzeniu, gdyż z chęcią bym w nią zagrał. PS: Witam na forum! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Ostatnio zauważyłem że im grafika ma mniej kolorów, i jest mniejsza tym gra jest lepsza :D Przyznam ma swój urok 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Fabuła ciekawa, grafika takze, pozostaje tylko czekac na jakąś grywalną wersje gry. Hmm... chciałbym sie dowiedzec troche wiecej o fabule jesli to co napisałes to tylko ogolne wytyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 O, graficzki w moim ukochanym stylu. No i Ruskie. Jakby ci się nie chciało robić już grafik to wołaj mnie na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Na miłość boską, zrób coś z tym tytułem! Graficzki za to prezentują się całkiem przyjemnie. Liczę, że nie zepsujesz nic poza tytułem ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 Gra prezentuje się bardziej niż przyzwoicie. Grafika ładne, nie przebajerowana. Fabuła możę i trochę oklepana ale to nic. ( To w sumie zależy od tego jaka jest konstrukcja leveli). Narazie 4/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Newman Opublikowano 6 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 A jeszcze mam pytanie ile będzie zajmowało około przejście gry? -Ciężko to stwierdzić mając dopiero zobione jakieś 7-8% gry. "Operacja Xifyh" raczej nie będzie długa, składać będzie się z kilkunastu misji których przejście zajmuje troszkę czasu (będzie dużo skradania się). (...) chciałbym sie dowiedzec troche wiecej o fabule jesli to co napisałes to tylko ogolne wytyczne. -Fabuła będzie do schrupania dopiero gdy ukończę projekt :P Nie chcę zbyt wiele zdradzać. Jakby ci się nie chciało robić już grafik to wołaj mnie na PW. -Nigdy w życiu ^.- Akurat tworzenie grafiki sprawia mi najwięcej radości... szkoda, że nie mogę powiedzieć tego samego o silniku. Na miłość boską, zrób coś z tym tytułem! -W sumie nawet nad tym myślałem. Gra na początku miała nazywać się "Operacja Xifyh" i chyba przy tym zostanę. Projekt ma się dobrze. Cały czas pracuję nad AI przeciwników. Tworzę cały czas drugą misję - mapka gotowa, ale AI musi być zrobione abym mógł dalej ruszyć. Próbuję także skomponować jakieś klimatyczne nutki w "milky trackerze", ale jak na razie to samo badziewie wychodzi. Nie mam talentu do muzyki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Rzecz w tym, że największym zgrzytem w tytule jest właśnie ten xifyh. Kłopotliwy w wymowie i jeszcze trudniejszy do spamiętania. Nadal średnio, ale dużo lepiej by było, gdybyś go odwrócił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi