Drwal Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Stworzyłem taki kod na "monety" proszę o skorygowanie, bo nie wyświetla mi monet w grze. Oto Działy,obiekty/skrypty,akcje,kody dotyczące monet: Scripts: -FORCOIN: if place_meeting(x,y,argument0) return 0 if place_meeting(x,y+1,argument0) return 1 if place_meeting(x-1,y,argument0) return 2 if place_meeting(x,y-1,argument0) return 3 if place_meeting(x+1,y,argument0) return 4 if (!place_meeting(x,y,argument0)) return -1 Objects: -hero --game start: global.coin=1 --step: if FORCOIN(object7)=0 { with instance_nearest(x,y,object7) instance_destroy() sound_play(SO_BOX_COIN) global.coin+=1 } -object7(moneta) --create: image_speed=0.2 -controler --draw: draw_text(view_xview+340,view_yview+354,global.coin) draw_sprite(sprite11,0,view_xview+325,view_yview+355) EDIT: Chyba* to dość duża pomoc.... Za to dodam do CREDITS. *Chyba to taka ryba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 powiedz jeszcze co chcesz uzyskać tym kodem i co starasz się sprawdzić tym skryptem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drwal Opublikowano 31 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Skrypt służy tylko do monet. Nic nie chcę oprócz tego uzyskać :):):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 sprawdz czy ten controler jest w roomie :P może to się wydaje głupie ale czasami po prostu zapominamy o takiej błahostce a potem takie jaja są :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drwal Opublikowano 31 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 Oczywiście, ze jest! Od pewnego momentu gdy o nim zapomniałem zacząłem dawać kontrolerom sprity 100x100 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2008 sprawdz, czy pierwsza klatka tego sprita11 nie jest pusta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drwal Opublikowano 1 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 1 klatka nie jest pusta :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2009 zapodaj projektem to Ci powiem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi