trolu122 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 w create bohatera jest: bron[ 1 ] = colt // tworzymy listę broni bron[ 2 ] = ak47 bron[ 3 ] = mp5 i nazwy broni są na kolor brązowy, co to znaczy? i co musze zrobic aby dodać własną bron? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Takie brązowe jak np false, true czy pi ? Jesli tak to to sa stałe ktore tworzymy w global game Settings w zakładce constants. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 to są stałe(global settings>const) mozesz też podstawić zwykłe zmienne, nie ma różnicy ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 bo mam taki problem że chce aby bronie w mojej grze miały magazynki i mozna je przeładowywać, tylko jest o tyle trudno ze nie nosisz wszystkich broni przy sobie ale tylko 2 i strasznie duzo tych zmiennych mi sie narobiło. można jakoś inaczej to ładowanie zrobić prościej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Mozna, tablice sie kłaniają :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 łiii zrobiłem :D cały czas nad tym siedziałem aż wyszło, kodu mnóstwo że nie idzie sie nic w tym połapać ale chyba działa :P zrobiłem na samych zmiennych i alarmach, od tego myślenia az mnie łeb boli :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ch3mical Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Czeka cię jeszcze dużo nauki, skoro nie wiesz co to zmienne... tylko czasem nie przerabiaj tego przykładu! :P Jak chcesz zrobić fajną grę, to zrób ją sam od początku :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Jak chcesz zrobić fajną grę... ... i duzo sie przy tym nauczyc. On nie wiedział co to stałe a nie zmienne :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ch3mical Opublikowano 24 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 @UP: Oh, sorry, mój błąd. :] Pomyłka przy pisaniu xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2008 Czeka cię jeszcze dużo nauki, skoro nie wiesz co to zmienne... tylko czasem nie przerabiaj tego przykładu! nie no taki słaby nie jestem tylko nie potrafie sie fachowym słownictwem posługiwać i może dlatego tak to wygląda :P a przykładu nie zamierzam przerabiać :P jak czegoś nie rozumie to wole zrezygnować z tego niż bezmyślnie kopiować kod z przykładu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi