max1996 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Witam! Poszukuję przykładu poruszania się zwierząt tak jak w kurce wodnej. Z góry dzięki za pomoc! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Toż to można zrobić po godzinie nauki... O.o Poucz się trochę - zajmie Ci to mniej czasu, niż szukanie przykładu... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max1996 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 No tak próbowałem coś zrobić, ale z deka nie wychodziło :/ Może ktoś dysponuje takim przykładem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 21 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2008 Zwykłe tworzenie losowe obiektów. Tworzysz obiekt,losujesz mu image_scale (choose) potem robisz w instance destroy switcha,który daje punkty(i mniejszy sprite tym więcej punktów) ,a poruszanie juz sam zrobisz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
max1996 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 No ja wiem, ale może ktoś to zrobi prościej lub wogóle inaczej :D Dlatego chcę przykład ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Oczywiście ja wspaniałomyślny wymyśliłem skrypt, dzięki któremu raz dwa będziesz miał kurkę wodną wystarczy wpisać w create pewnego obiektu GML initialize_kurka_wodna() i gotowe, ciesz się wspaniałą fizyką lotu naszych kurczaków... Na serio, to weź się chłopie do roboty, Adam tak Ci to wytłumaczył, że nawet nie trzeba o nic więcej pytać. Jeśli myślisz, że tylko dlatego, że Ci się nie chce uczyć GML-a będziemy Cię zasypywać masą przykładów to się mylisz. Żebyś ty chociaż sprawdził (spojrzał w kod) jak to działa. I nie wymiguj się, że chcesz prościej, czy inaczej bo nawet nie sprawdziłeś (zakładam, ale jestem pewnyo na 99%), a udajesz, że nie umiesz (bo tak naprawdę Ci się nie chce). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi