smarzeek Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Chciałem zrobić Platformówkę, no to zrobiłem tak... Naprzykład w prawym: GML if place_free(x-4,y) {x-=4} I dałem klocek Change Sprite Into Biegnie P(rawo). gdzie były tylko 2 klatki: sprite: Bieg P. subimage: 0 speed: 30 No I jak odpaliłem grę to niema animacji... Ludek nie rusza nogami, bo to mi tylko pozwala wybrać jeden sprite z dwóch... Co zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XivroX Opublikowano 19 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 nie znam się na klockach, ale wydaje mi się że w polu subimage należy wpisać -1, jeżeli to nie zadziała to wpisz po prostu GML if place_free(x-4,y) {x-=4} sprite_index=Bieg_P; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smarzeek Opublikowano 19 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2008 Dzięki..Działa...Można Zamyknąć.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi