Hobik Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 Jak zrobić zeby jak player zderzy się z wybranym budynkiem to wyświetli się informacja tz. chcę zrobić tak że jak Ludzik podejdzie i dotknie budynku to wyświetli mu się informacja którą ja napisze gdzie ma jechać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 Może tak: W evencie kolizja dajesz: Execute code: message_background(tło) message_size(rozmiarx,rozmiary) //+ dalsze ustawienia okienka i później: Display a message Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobik Opublikowano 24 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 coś niedziała a gdzie mam wpisać tekst jaki ma się wyświetlić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kidnaper Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 ściągnij liba Snake Games tam zdaje się było coś z oknami. Tu pobierzesz liba jeśli niewiesz jak się wstawia liba do programu game maker to ci powiem: kopiujesz plik .lib do folderu lib w folderze game makera a potem włączasz program game maker. to tyle :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobik Opublikowano 24 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 no wsadziłem to do tego folder i co ?? włączam gM i co mam zxrobić???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kidnaper Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 jak robisz objekt to wybierz zakładkę sg lib Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kidnaper Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 potem przeciągnij 'okno wpisu' i nazwij przyciski i zmienną przycisk 1 ustwia zmienna na 1 drugi na 2 itd. potem zrob: if variable zmienna is equal to 1 next room czy co tam chcesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kidnaper Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 :blink: sory pomylka to nie 'okno wpisu' tylko 'utworz dialog' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 coś niedziała a gdzie mam wpisać tekst jaki ma się wyświetlić?? <{POST_SNAPBACK}> Masz event: Collision -><- Budynek Dajesz Execute a piece of code i wpisujesz to, co Ci podałem wyżej. Dajesz OK i wybierasz z zakładki main2 Display a message i wpisujesz treść tego komunikatu. Proste? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobik Opublikowano 24 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 zrobiłem tak i wyskakuje błąd przy włązaniu gry :( nieznamnsz jakiegoś prostego przykładu ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 zrobiłem tak i wyskakuje błąd przy włązaniu gry :( nieznamnsz jakiegoś prostego przykładu ?? <{POST_SNAPBACK}> To skaksuj to Execute a piece of code. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobik Opublikowano 24 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 Ale ja jestem ciemny to było takie proste.... Ale wy też kombinowaliście :D dzięki panowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi