Compi Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Tytuł: Lack of Decay Gatunek: Shooter a'la Backdown Opis: Gra zaczyna się w nicości, poza realnym światem. Pojawia się "pracownik" i mówi że jeżeli wykonamy zadanie dla jego pracodawców zwróci nam życie. Pojawiamy się na ziemi 50 lat po naszej śmierci. Jako że nie dostaliśmy jasnego przesłania intuicyjnie obracamy w proch każdą napotkaną istotę. Kierujemy się w prawo (jak w SMB xD). Oczywiście nie zabraknie dodatków, zagadek, combosów i bonusów :). Jak na razie fabuła nie jest za bardzo rozbudowana. Powiem tyle że po przejściu całej kampanii nie dostaniemy życia z powrotem ale będziemy oczekiwać następnych zadań. Nasz bohater nazywa się Blackhank. Jego imię nigdy nie zostało wypowiedziane w całej grze. Jego przeszłość też jest nikła. Po prostu musi przeżyć. Autorzy: Programowanie: Daniel Mazur (Compi) Fabuła: Daniel Mazur (Compi) Grafika: Daniel Mazur (Compi) Muzyka: Brak (ale dodam, tylko nie mogę odpowiedniej do klimatu znaleść) Screeny: Nowa wersja: http://x.screeny.pl/ga3922/23e0ddfc8ac7faf8f1254910/ss7.jpg http://x.screeny.pl/ga7674/e039d7186fc5b5a2f1256510/ss9.jpg Stara wersja: http://x.screeny.pl/ga5259/bcae1c32a7b4427...ez_nazwyss3.jpg http://x.screeny.pl/ga5259/bcae1c32a7b4427ef1202730/ss4.jpg http://x.screeny.pl/ga5259/bcae1c32a7b4427ef1202740/ss5.jpg http://x.screeny.pl/ga3839/dbaa094578d4003ff1214910/ss6.jpg P.S: Jest ten fajny efekt szumu ;) Te screeny pochodzą z pierwszego rozdziału "Na miejcu" i jeden ss z Intra. P*****dole nie robię. Straciłem wenę :( Jak ktoś będzie chciał source to niech pisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 następna gra a la Propaganja? zróbcie coś oryginalnego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitero Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 następna gra a la Propaganja? zróbcie coś oryginalnego... Poxi, może wcale nie jest taka sama. Poczekamy na demko zobaczymy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Nie napisalem ze jest taka sama... powiedzialem a la... ale dobra, popatrz na gracza, na celownik, i patrz! wszędzie leżą flaki! jak w grze propy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Grafika tła do wymiany. Poza tym, może być fun. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 15 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Grafika tła do wymiany. Poza tym, może być fun. Spokojnie :) Mam kilka w zanadrzu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitero Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 No niby tak... ale jak już mówiłem poczekajmy na demko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 15 Grudnia 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Zmieniłbym tytuł bo jest bardzo, jak by to ująć, debilny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Jesli nawet ma taki sam rzut od boku na bohatera to przeciez nie znaczy ze od razu zgapił od Propy, nie tylko on tworzy gry z takim widokiem a przecez bardzo przyjemnie sie w nie gra :P Graficzki troche takie niezadobre, zmien najlepiej albo poszukaj grafika Nie pozostaje nic innego jak tylko czekac na demko :) Miłej pracy przy tej grze życzę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgo Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Ja z miłą chęcią zobaczę co z tego wyjdzie. Bo jak już się na kimś wzorować to najlepiej wzorować się na najlepszych i to właśnie robi Compi. Być może w przyszłości wykorzysta doświadczenia i umiejętności które nabędzie tworząc tą grę tworząc coś oryginalnego i opartego na własnym pomyśle. Jednak tło koniecznie musisz wymienić. Poza wspomnianym tłem, screeny wyglądają całkiem obiecująco. Z oceną gry jednak wstrzymam się do wydania grywalnej wersji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 15 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 http://x.screeny.pl/ga3839/dbaa094578d4003ff1214910/ss6.jpg Tu jest screen z pierwszym bossem. Celujemy w jego mózg. Trzeba naprawdę dobrze celować ponieważ owy boss jest bardzo szybki i bombarduje nas energią psychiczną która jednorazowo odbiera nam do 15 ptk. zdrowia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ch3mical Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Gra ciekawie się prezentuje, tylko tytuł jest do kitu. Grafa też nie rzuca na kolana. Ale cóż, czekam na demo. Na razie 3/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 15 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Macie racje, Masakra to była nazwa robocza. Teraz gierka nazywa się Lack Decay Pasi? Czy może też głupie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Gra zapowiada się ciekawie, ale... ale mam kilka zastrzeżeń: - ten prostokąt z napisem życie do wymiany. i nie wiem tylko jak rozwiązałeś sprawę śmierci ale mógłbyś zrobic coś takiego, że po śmierci obraz jest "wyłączany" jak telewizor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 15 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 i nie wiem tylko jak rozwiązałeś sprawę śmierci ale mógłbyś zrobic coś takiego, że po śmierci obraz jest "wyłączany" jak telewizor. Całkiem całkiem :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Lack Decay? Mogę prosić o wyjaśnienie, co twoim zdaniem taki tytuł miałby znaczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Bezbarwny rozkład (jazdy? :P) albo coś takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Lack Decay? Mogę prosić o wyjaśnienie, co twoim zdaniem taki tytuł miałby znaczyć? Rozkład laku. Czyż nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 15 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 O w morde! Zapomniałem o of. Poprawny tytuł to Lack of decay Czyli "brak rozpadu". Oczywiście chodzi mi o rozpad ciała. Pogracie, zobaczycie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2008 Juz bardziej lack of decay :P #Edit minuta :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Wymieniłem grafike tła i dodałem oświetlenie, kilka add-onsów typu śmietniki z flakami, pobite szyby, grafiti. http://x.screeny.pl/ga3922/23e0ddfc8ac7faf8f1254910/ss7.jpg http://x.screeny.pl/ga7674/e039d7186fc5b5a2f1256510/ss9.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Any chance na urozmaicenie grafiki jelit/bandaży? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Ta mumia za bardzo przypomina mumie propy, zrob jakas orginalna grafe, brzynajmniej troche... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tidimel Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Proponuje, usuń efekt szumu :) Dodanie ciemnej nocy itd :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 następna gra a la Propaganja? zróbcie coś oryginalnego... Kleju wez odbij ... To ze komus sie podoba taki styl to robi takie gry proste.. Innym podobaja sie twoje kartonowe psy drugim nie.... Gra wg. ma bardzo mala postac a okna takie wielkie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 16 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 @UP: Zgadzam się z tym, a co do nowych screenów to to światło jest w porządku. @Tidimel: Ja bym efekt szumu zostawił. O... dałbyś jakiś filmik... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 16 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2008 Nie mam zamiaru robić gry która otrzymuje wyyyyyyyyyyyyyyyyyysokie noty (3 stary). Widzę że nie mam po co kontynuować projektu >.> btw. W drugim rozdziale będziemy się posługiwać snajperką. Atakuje z daleka ponieważ podejście do przeciwnika kończy się śmiercią (High Radiation Monster). Jutro zapodam screena. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Nie mam zamiaru robić gry która otrzymuje wyyyyyyyyyyyyyyyyyysokie noty (3 stary). Widzę że nie mam po co kontynuować projektu >.> ... Jak tak bardzo zależy Ci na ocenach , to udowodnij niedowiarkom, że ta gra jest niezła i zasługuje na więcej. Zresztą była już kiedyś o tym mowa :) A co do gry, to na niektórych screenach ten szum jest zbyt mocny, a tak poza tym jak narazie nieźle :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 17 Grudnia 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Lack of Decay brzmi trochę jak Lucky Day. Czy to przypadek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ch3mical Opublikowano 17 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2008 Być może podróba. Ja proponuję po prostu The killer :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi