Crackkk-GM Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Witam, Mam jedno pytanie - jak zrobić grę na jakąś konsole typu Xbox-360 albo PS3 (PS2 też może być ;P) Szukałem na googlach a mi jakiś toster wyleciał ;< (xD) Sam nad tym myślałem, ale nie wiem do końca (C++) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 https://gmclan.org/index.php?nius=228 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 https://gmclan.org/index.php?nius=228 Czyli tylko $$ interesuje japońców?? :/ Robią wadliwe konsole i jeszcze każą płacić twórcom lol PS: a xbox360?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Do xboxa "polecam" XNA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Tak do xboxa 360 http://pl.wikipedia.org/wiki/XNA http://creators.xna.com/en-US/ To jest bezpłatne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Czyli tylko $$ interesuje japońców?? :/ Robią wadliwe konsole i jeszcze każą płacić twórcom lol LOL, słyszałeś o Red Ring of Death z amerykańskiego Xboxa 360? Za robienie gier na konsole płaci się Z A W S Z E, chyba że programujesz homebrew lub korzystasz z XNA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 To ja zapytam A do PSP? xD Wiem że ktoś tu robił jakiegoś Homebrewa na psp :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Jaklub robil z tego co pamietam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 LOL, słyszałeś o Red Ring of Death z amerykańskiego Xboxa 360? Za robienie gier na konsole płaci się Z A W S Z E, chyba że programujesz homebrew lub korzystasz z XNA. BULLSHIT! Przyznam się szczerze, że miałem tylko raz RROD przez cały rok posiadania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 właśnie, a gry na psp? ja znalazłem tylko jakiegoś adventure maker,ale to mega shit :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 ja znalazłem tylko jakiegoś adventure maker,ale to mega shit :/ Bo gry na konsole zwykle się programuje, a nie tworzy w programach. BULLSHIT! Przyznam się szczerze, że miałem tylko raz RROD przez cały rok posiadania... Ale problem jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Bo gry na konsole zwykle się programuje, a nie tworzy w programach. Ale problem jest. A z innymi konsolami nie ma? (deep laugh) Yellow Light of Non Function and Crying @ PS3 Black Screen of Evil @ Wii Yellow Light of Cooked Guts @ Wii Wymieniać więcej? Nigdy się nie zabezpieczysz, nie ma bezawaryjnej konsoli. E: Tak czy siak XNA to framework dla C#, który pozwala Ci stworzyć grę. Nie program, a tym bardziej taki jak Game Maker. Dla autora tematu: http://creators.xna.com/en-US/education/ge...d/bg2d/chapter1 - Na dobry początek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programista Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Tak to jest framework, ale bez umiejętności programowania zapomnij o konsolach ^^ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 A z innymi konsolami nie ma? (deep laugh) Yellow Light of Non Function and Crying @ PS3 Black Screen of Evil @ Wii Yellow Light of Cooked Guts @ Wii Wymieniać więcej? Nigdy się nie zabezpieczysz, nie ma bezawaryjnej konsoli. Ale są bardziej awaryjne i mniej awaryjne, z czego X360 chyba jest najbardziej awaryjnym sprzętem do gier w historii (oczywiście nie kwestionuję tego, że to dobra konsola). Jakoś RROD jest dużo bardziej popularny (dużo większa skala problemu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 http://www.palib.info/ - NDS Na PSP jest np. OSLib. Co do gier na te zwykłe konsole to nie próbowałem nic na nie programować, toteż nie znam żadnej biblioteki dla nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Na PSP jest np. OSLib. OSLib jest zaj***sty, ale szkoda, że przez loadery na psp nie przechodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 BULLSHIT! Przyznam się szczerze, że miałem tylko raz RROD przez cały rok posiadania... Ale się pojawił :D Konsola na rok pffff... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Ale się pojawił :D Konsola na rok pffff... No tak :] Ale niektóre egzemplarze wytrzymują długo jak się o nie dba :P Jedyna wada x'a to chłodzenie lipne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Shylios, nie wyszło ci. Widać, że sam to napisałeś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2008 Do tego czasem nie potrzeba devkita co jest praktycznie nie możliwe do zdobycia dla takiej pojedynczej jednostki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 10 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2008 Do tego czasem nie potrzeba devkita co jest praktycznie nie możliwe do zdobycia dla takiej pojedynczej jednostki? Słyszałeś o czymś takim jak homebrew? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 12 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2008 No tak :] Ale niektóre egzemplarze wytrzymują długo jak się o nie dba :P Jedyna wada x'a to chłodzenie lipne. Widziałem na jakimś forum o Xie jak koleś zmianiał chłodzenia, nasrał mnóstwo radiatorów, odciął siatkę chłodząca, wymienił główne wiatraki od chłodzenia, wymieniał pasty chłodzące (które te oryginalne były pozasychane) ii w ogóle wywalił parę stówek na poprawienie chłodzenia, no i tak dało mu to coś ale czy jest sens kupować konsole za 600zł, dodawać chłodzenie za 300zł i martwić się czy coś się skopie podczas wymiany? Dla porównania w ps3 nic nie wymieniasz i jest zawsze chłodne, słyszałem o fan teście że grali na ps3 w jakimś gorącym miejscu saunie czy coś :blink: I tak nic się nie stało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi