rocket12 Opublikowano 6 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 I )Potrzebował bym kodu (z wytłumaczeniem) na płynny ruch bohatera podzielonego na kilkanaście (lub w ostateczności kilka części) 1.głowa 2.tułów 3.ramie 1 4.ramie 2 5.ręka 1 6.dłoń 1 itd. (chodzi mi o widok z boku) Wystaczy mi ruch jednej kończyny z wytłumaczeniem II )Czy można zrobi coś takiego że po wciśnięciu np. 1F otwiera się okno w którym można pisac gre a po wyłączeniu zmiany pojawiają się w grze (chodzi mi już o gre w pliku instalacyjnym a nie w pliku game makera) PS: Mam game maker 7 (nie pelnego) więc prosił bym o kod który zadziała w wersji nie pełnej Jutro postaram się zilustrowac to o co mi chodziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syliush Opublikowano 6 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2008 Nie prościej zapytać PabloGM lub Tytan McAngusa??? Na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocket12 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeroXbot Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 Chodzi ci o radolla platformowego? Na YoYo games widziałem przykład, ale go nie testowałem może zapodam zaraz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 bardziej chodzi raczej o animacje szkieletową. Nie podam Ci kodu bo za dużo pisania, ale sprawdź sobie lengthdiry, lengthdir_x i y dla każdej kończyny uzależnione od jakiejś zmiennej i pentelki i tyle w sumie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 7 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2008 trygonometria i do widzenia =P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi