Nikas Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Siema! jak ja dawno tu nie pisałem ; o Ale do sedna. Gdy JA odpalam jonyego wszystko jest świetnie i śmiga bez zarzutów,a gdy daje komuś innemu wywala coś takiego I za cholerę nie wiem co robić,gdyby chociaż pisało co jest źle.. :/ Może ktoś miał już z tym problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 ja miałem, i używałek backupów bo plik raczej stracony. ew jesli u Ciebie robi exeki i je odpala to spróbuj zdekompilować exeka i może coś pomoże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 29 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 STRACONY!?!?!?!?! no świetnie!! :/ a jak go dekompilne to będzie jeden wielki burdel,bo nie będzie folderów :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 dla tego czas bys zacza sensownie i rozwaznie nazywac zasoby :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 mniejsza strata niż robić od nowa. a na przyszłość rób backupy sobie bo game maker lubi wywalić jakiś błąd z kosmosu czasem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 29 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 dla tego czas bys zacza sensownie i rozwaznie nazywac zasoby smile.gif hm? błąd przez nazwę czy jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 niee, burdel przez nazwy z kosmosu ;P a co do bledu, to jak mi to wyskoczy to najpierw reset GMa, a jak to nic nie da to reset kompa i dziala. jak nie zadzialareset kompa to backup. ale ja nigdy jeszcze nie musialem z niego korzystac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 29 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 zrobiłem tak jak propa kazał i nie działa!! :( co teraz? nie mam żadnych backupów bo mi się nigdy tak nie robiło! cholera jasna! ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 wiesz PsychiX to tez zależy od przyzwyczajenia, ja zawsze robie same nazwy z kosmosu, nazwy zmiennych skads jeszcze dalej, i tylko dlatego nie gubie sie w kodzie :P Ale mówie, kwestia przyzwyczajenia. A game maker jak to game maker wariuje jak mu sie zasobów napcha, więc trzeba byc czujnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 29 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 no ludzie,pomóżcie!! nie mogę tego tak zostawić :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Zasoby z plików ułatwią robotę złodziejom projektów (nie będą mieli bałaganu w projekcie), więc to imo nie jest doskonały pomysł (choć zoptymalizuje grę). rady są dwie: - znajdź backupa - włącz opcję "Display error messages" (to jest na 90% przyczyna błędu - włączysz tę opcję i dowiesz się, gdzie popełniłeś byk. Kiedy jest error w skrypcie i "DEM" jest wyłączony, GM wyświetla właśnie taką informację). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Ja miałem podobny błąd gdy dołączyłem olbrzymiego tileseta do zasobów. Podzieliłem go na mniejsze i śmigało :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Daj muzykę (dźwięki) na Use Multimedia Player Fervi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Daj muzykę (dźwięki) na Use Multimedia Player I co mu to da? Nic! Poza tym, dźwięki przy Use Multimedia Player będą przerywać muzykę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Możliwe że jakaś grafik, lub tileset (jak pisał compi) jest zbyt duża etc. GM ma dużo dziwnych zboczeń, które mogę powodować takie błędy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Wywal wszystkie grafiki, dźwięki i backgroundy z gry. Jeśli nadal nie będzie działać, to staraj się wywalać po kolei jakieś grupy obiektów, że w końcu dojdziesz, w czym problem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 29 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Dobra,nieważne...zgadnijcie co zrobiłem :lol: Stworzyłem nowy plik w gm,otworzyłem stary zepsuty ii...kopiowałem grafikę,dźwięki,backgroundy,skrypty itd z pliku do pliku ; p 4 godziny roboty ale było warto...no nic temat zamykam i biorę się za lvl 1 :D EDIT: zrobiłem kopie zapasowe,które działają,zrobiłem 1lvl i działa tylko 1 osobie a reszcie wywala błąd... trudno,muszę poświęcić demko po to by sprawdzić jak jest u was: http://www.gmclan.org/up1486_4_Jony_Thief___demo_v1.html Napiszcie czy macie błąd czy nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 zawsze mogles utworzyc nowy projekt i zrobic merge game - efekt ten sam i szybszy, bo nie 4 godziny a kilka sekund zajmuje ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 29 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 NO LOL!! nie wiedziałem o tym xD dobra,działa czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 njje. Ten sam błąd co wtedy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 29 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 narazie gra zadziałałą(ta co dałem tutaj) tylko u piotreexa1995 czy jakoś tak ;p stary bywalec z gmc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 mi nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 I co sie dziwisz ze Ci nie dziala, skoro masz tam muzyke w formacie MOD O.o przekonwertuj to na mp3 czy inny, a blad zniknie. A gra bez bledu wydaje sie nawet fajna, tylko sama animacja jakas malo dynamiczna - dzony wyglada jakby przebieral nozkami zamiast biec, czy skakac ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 29 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 dzięki psichix!! gra już śmiga :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi