BartekGMClan Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Szukam jakieś fajnego telefoniku, cena do 500 zł (chodzi o nowego). Musi mieć przynajmniej aparat 3,2 MpiX, rozdzielczość ekranu 240x320 i co najmniej 256 tys. kolorów. Z góry dzięki za pomoc. EDIT: Mogą to być telefony z allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Może nokia n73? Cena wacha się od 400 zł wzwyż, no i spełnia wszystkie Twoje wymagania ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 se k770, k800 ;s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Ja także polecam k800 :) Wygodny i elegancki, dobrze poukładane menu, itp. Edit: Ale po co Ci nowy telefon? Nie lepiej Ci używany? O.o Ja mam używanego k750@w800 i jestem zadowolony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Nie wiem po co ci taki wypasiony? Jak się nie mylę to masz sony ericssona k750i więc nie wiem po co zmieniać telefon. A jak już to sobie kup sony ericsson k800i. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekGMClan Opublikowano 28 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 @UP: Mama powiedziała, że mi kupi fona na gwiazdkę, a ja sobie mogę wybrać :P @Ghost: Ej, ja tam już wiem że lepiej nie kupować używanych. Moim 3 telefonem był Sony Ericsson k510i, używany, kupiony w komisie. Po kilku miesiącach użytkowania, zaczął sam się wyłączać, nie chciał robić i wyświetlacz nie chciał pokazywać czerwonego koloru (zamiast niego pokazywał czarny) :( Także wolę dać te 150-200 zł więcej i kupić sobie nowego, niż potem latać z gwarancjami po sklepach i tłumaczyć się że się zjarał :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 @UP: Mama powiedziała, że mi kupi fona na gwiazdkę, a ja sobie mogę wybrać :P Ale to mikołaj przynosi prezenty przecież :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x-drb Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Może nokia n73? Cena wacha się od 400 zł wzwyż, no i spełnia wszystkie Twoje wymagania ;) Dodam tylko, że n73 ma strasznego muła, zresztą jak większość nowych nokii, więc nie polecam. EDIT : ja, jak ghost mam K750i@w800i własnej roboty, ale się joy psuje. Największym - jest, że nie ma WIFI . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekGMClan Opublikowano 28 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 @UP: I tak bym nie kupił nokii :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 @Up - Nokia jest fajna, dlugo mialem juz nie pamietam jaka, ale nudzi sie swoja prostota, kup se jakiegos sony erricsona, w nich co chwile cos nowego odkrywasz :D czasami zle rzeczy a czasami dobre :D PS Kurde, co chwile poprawiam bledy nieodmieniania slow Oo "dlugo miec" "pamietac", skad to sie bierze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekGMClan Opublikowano 28 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 http://allegro.pl/item487269132_nowy_lg_kf...mis_kalisz.html A co o tym sądzicie? Zastanawiam się nad: Se k800i Se w890i Samsung D900i Se T650i Samsung G600 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 28 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Samsung?! Synu, nawróć się na Nokię! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekGMClan Opublikowano 28 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2008 Pisze że się zastanawiam, co nie oznacza, że kupię Samsunga. Oto taka moja tabelka co sądzę o telefonach: Nokia: + Niezawodność - Bardzo drogie, w stosunku do wnętrza telefonu (aparat, rozdzielczość, itd.) Samsung: + Nie drogi w stosunku do wnętrza telefonu - Często się psują Sony Ericsson: +/- Średnia cena + Rzadko się psują Wg. mnie wygrywa Sony Ericsson. Tylko muszę się jeszcze zastanowić który model... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 + Rzadko się psująbłąd! tak się składa, że mam 4 SE i w każdym psuje się joystik, ładowarka i kabel od kompa... Ale ogólnie wytrzymałe na upadki są tak samo jak nokie. Choć jeden po upadku się wyłącza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 psuje się joystik, ładowarka i kabel od kompa... Ale ogólnie wytrzymałe na upadki są tak samo jak nokie. Choć jeden po upadku się wyłącza. Jakbys opisywal mojego poczciwego t630. 4 lata smigal i sprzedalem go w pelni dzialajacego, nie liczac joystika. :P Joystiki wg mnie jest to najgorsza wada, i nie tylko w SE. A z ta ladowarka i kablem to chyba wada wszystkich SE,no ale jak sie docisnie, porusza to hula. Najlepiej rozgladac sie za telefonem bez tego miernego joystika, cos ala k550i czy cos. K850i, c702, moga byc ciekawe i chyba w tych cenach sa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 A ja powiem inaczej miałem już 5 sony ericssony i wiem że to bardzo dobra marka telefonów i nic mi się w nim nie psuło A ja polecam: Sony Ericsson P910i - mój kolega go ma i się sprawuje bardzo dobrze (ma dotykowy ekran :P) M600i - (ma dotykowy ekran :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekGMClan Opublikowano 29 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 @UP: Ja tam wolę nie mieć dotykowego ekranu. Mój tata ma w fonie dotykowca i nawigację też mam dotykową. Nie zawsze zaskakuje jak naciskam. Ja osobiście wolę telefony normalne, nie z ekranem dotykowym. @Driger: Gdzie ty żeś widział nowego k850i w cenie do 500 zł??? 0.o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Ah moj blad, pomylily mi sie ceny telefonow. Ale dla sprostowania dodam, ze za 500, cos kolo tego widzialem tylko ,ze to pewnie byl uzywany. Ale : 1 2 A tak po za tym takie moje spostrzezenie, ze bardziej sie oplaca jednak na abonament kupowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubx Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Ja polecam k800i. Sam posiadam K750i (tak - zmodowany na w800i :), ale już nie raz miałem k800i w ręce, mogę go szczerze polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekGMClan Opublikowano 29 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 @Driger: 0.o? Tak. Kupię sobie na abonament i będę musiał za niego dać 200 zł więcej <_< Piszę że można dawać linki do telefonów z allegro, bo na allegro kupię fajny telefon taniej, niż musiałbym dać za niego w salonie. @Kubx: Też mam k750i. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Wiec tak, ostatnio sprawdzalem co sie dzije z telefonem po upadku z nudow: Jakis SE po dziadku :D prawdopodobnie J210i, upadl, i nawet 50 cent dalej spiewal :D SE W200i, moj :D upadl, i roztrzaskal na kawalki, ale tak, ze go mozna spowrotem poskladac (nie mam pojecia jakim cudem nawet sim wypadla Oo) Samsung SGH-E251 mojej mamy, zamkniety oczywiscie spadl, i tylko z jakiegos powodu zaczal do mnie dzwonic I gdy tak mowicie o k800i, kporzyczylem od kolegi, wiedzac o ryzyku, i! CEGLA! Troche zdziwily mnie wyniki, a do tego teraz boleje nad swoja glupota bo prawdobodobnie podczerwien w w200i sie zepsol :( PS telefony upuszczalem z wysokoci 1 metra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekGMClan Opublikowano 29 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Nie masz co robić tylko telefony zrzucać z metra? :P I co z tego że k800i to cegła, teraz większość fajnych telefonów tak wygląda- Se c702, Se k800i, Se c902, Samsung S7330... itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Nie lubie samsungow, tak, nie wiem czemu ale gdy patrze na menu w samsungu, pierwsza rzecz o ktorej mysle to chinskie podrobki klockow lego, ive no idea why... PS Samsung, szajsung jak to w moim niemieckim domu sie mowi (musze przestac uzywac tej emotki: :D wiec uzyje:) :S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 29 Listopada 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Ja mam nokię N73 i nie narzekam. Prawda to, że potrafi czasem przymulić, ale to skutek tego, że ma symbiana, który daje dostęp do znacznie lepszego jakościowo softu aniżeli bezsystemowy SE oferujące tylko javę. Ja ogólnie używam N73 do telefonowania, słuchania muzyki (niestety obsługuje karty maks. 2GB) i fotografowania (fotki wychodzą lepsze w porównaniu z SE tej samej generacji, lecz musi być dobre oświetlenie). Mułowatość jest widoczna głównie w tym, jak zapchasz całą kartę mp3 i będzie z pilocika je przerzucał, no to zawsze jest ten delay maks. 2 sekundowy. :) A i wyświetlacz ma bardzo dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 29 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Może dołożysz jeszcze trochę i sobię tego kupisz? http://allegro.pl/item485737651_sony_erics...cka_poznan.html Co do SE u mnie w rodzinie jest pare i muszę przyznac, że bardzo przyjazne. Jak coś kupuj SE a nie Fińskich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Nokie są o wiele lepsze od Sony Ericssonów. I mówi to ktoś, kto korzysta z Sony Ericssonów już prawie 4 lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Może dołożysz jeszcze trochę i sobię tego kupisz? http://allegro.pl/item485737651_sony_erics...cka_poznan.html Po kiego? Zeby miec aparat 5mega pixow? Jedyne dobre w tym telefonie co by sie przydało to ze mozna karty do 4gb montowac. Ja uzywam SE ze 2 lata najpierw K550 i a teraz K800i. W sumie to sie zgodzę ze nokia jest lepsza. Widziałem juz w akcji N73 i w poruwnaniu do mojego K800i prawie pod kazdym wzgledem jest lepsza. Zalerzy co kto lubi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Nie kupuj k800i, mój brat ma kwartał i już zepsuty joy oraz ładowarka. Nokia > SE > reszta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 Eh to musi go nieźle tłuc mój ma juz prawie roczek i wszystko działa łącznie z joy'em ładowarką i prawie zadych rysek :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 30 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2008 @Driger: 0.o? Tak. Kupię sobie na abonament i będę musiał za niego dać 200 zł więcej <_< Nie rozumiem. Co do abonamentow napisalem ogolnie, moje spostrzezenie wzgledem wszystkich telefonow. Jak niby 200 zl wiecej ? Moze czegos nie wiem ? ;p. Jak k550i kosztowal cos do 500 zeta, chyba tyle, ja wydalem 1 zl i abonament 30 zl. A i tak musialbym wydawac na doladowania co miesiac te 20~ zeta i tak. Co do tego SE czy Nokia. Osobiscie wole SE, nigdy sie nie zawiodlem i mam do nich przekonanie. Stylowo tez mi sie zawsze bardziej podobaly, w sumie nie wiem jak teraz wygladaja wszystkie tu i tu bo jakos nie bardzo mi sie chce, nie mam czasu ich przegladac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi