Nasaric Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Witajcie, mam skrajnie intymny problem. Otóż: Jak brzmi magiczne zaklęcie, by sprawić, aby obiekt znajdujący się na mapie, gdzie bytują dwa viewy był widoczny tylko w jednym z nich, natomiast w drugim, który ukazuje ten sam obszar, był niewidoczny. Aby uprościć odbór przekazywanych przeze mnie treści sporządziłem małą wizualizacje: Tak jest obecnie: A pragnąłbym tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curchack Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 wrzuć do draw: GML if view_current = 0 { //rysuj sprita }; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 GML (step) visible = not view_current Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nasaric Opublikowano 19 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Curchack> Wcześniej kombinowałem tak GML if view_current=0 { visible=1 }; else { visible=0 }; Twój kod odziwo działa. Dziękuje ślicznie ;* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 a mój prostszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi