Matthew Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Żeby każdy zrozumiał: mam dwa kompy. Jeden do pracy i ma internet, drugi do gier i nie ma neta. Dlatego kupiłem dwie karty Wi-Fi Pentagramu, skonfigurowałem żeby połączenie było Ad Hoc (komputer-komputer) i internet miałem i na drugim kompie. Mogłem też przeglądać Dokumenty Udostępnione (SharedDocs). Jednak od wczoraj czasami internet znika i trzeba resetować sieć żeby po którymś razie w końcu się to uruchomiło. Dodatkowo, nie widać już SharedDocs (tzn. widać, ale tylko tego kompa, na którym siedzę). Sieć konfiguruję w programie PENTAGRAM P 6121-L3 Wireless PCI Client Utility. Co trzeba zrobić, żeby znów było widać SharedDocs i podłączenie do internetu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekGMClan Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 A jakiego masz neta? Neostrade? Bo ja mam neostrade i tez mialem to co ty, ale w ogole nie dzialalo. Teraz kupiłem sobie LIVEBOXA TP (bezprzewodowy modem, działa u mnie na 2 kompach na raz) i jestem z niego zadowolony, nigdy nie znikało połączenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 19 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 @Up: Neostradę, tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekGMClan Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Hmmm... z neostradą zawsze był problem. Raz u mnie nie działała, raz u kolegi <_< Ale jak napisałem wyżej zainwestowałem w LiveBoxa i się opłacało. Przez WiFi może ci już wcale nie zadziałać (tak przynajmniej myśle). Poradziłbym ci tez ten zakup. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Mam Neostradę rozprowadzaną po domu bezprzewodowo za pomocą routera Linksys. Działa znakomicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Nie łatwiej zakupić Liveboxa ;p ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorefest Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Może trochę nie na temat ale dla mnie to ważne: jaki jest maksymalny zasieg wifi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 http://forum.pcformat.pl/showthread.php?tid=9605 PIERWSZY wynik w google Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 19 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2008 Nie łatwiej zakupić Liveboxa ;p ?Zależy. Mi na przykład wyszłoby drożej płacić za Liveboxa, niż kupi router. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 20 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2008 Maximal, jak masz tam telefon, wyjdzie taniej :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi