Phoenix Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Witajcie, znowu mam pytanie do was o C++ a więc czy w konsoli może być muzyka, a jeśli tak to czy trzeba jakąś bibliotekę załączać i jaki kod jest do tego oraz drugie pytanie jaki kod jest na ustawianie ikonki programu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 ikonke ustawiasz w opcjach projektu, no chyba ze chodzi o dynamiczna zmiane to do tego nie doszedlem bo mnie to zbytnio nie interesowalo. a co do dzwieku - w standardowej konsoli nie zrobisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 1. Tak, trzeba, chociażby WinApi ( A kod znajdź se sam :) ) 2. Poczytaj o zasobach pliku EXE w Windows Btw. 0 ICON "./ikona.ico" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Ale gdzie się to ustawia :P w jakiej zakładce? Mam code::blocks ale mam też deva. No i jeszcze jedno pytanie bo chciałbym żeby losowało liczbę a dana liczba równała się jakieś pytanie. Mam taki kod na losowanie. srand(time(NULL)); a=rand()%(max-min+1)+min Ale nie wiem co napisac żeby po odpowiedzi losowało kolejne pytanie. Próbowałem na końcu z tym kodem na górze ale nie pomaga ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 15 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 srand(time(NULL)); Wystarczy wywołać tylko raz E: Co do zasobów, dodaj nowy plik do projektu o rozszerzeniu ".rc" i wklej kod: 0 ICON "./ikona.ico" Ofc. musisz mieć w folderze projektu ikonę o nazwie "ikona.ico" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 15 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2008 Dalej nie działa ;/. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi