Purepain Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Witam, Tworzę grę i mam problem, którego rozwiązania nie znalazłem na tym forum ( jeśli jednak tu jest to proszę o usunięcie tego tematu). Mianowicie chcę aby obiekt w mojej grze wykonywał określoną akcję jeśli znajdzie się w określonej odległości od mojej postaci. Mój obecny początek tego kodu jest taki: if distance_to_object(gracz) >= 300 { ... } Obejmuje on niestety wszystkie liczby większe od trzystu a mi zależy na tym aby obejmował liczby np. od 300 do 500. Próbowałem samodzielnie przekształcać kod np. tak: if distance_to_object(ziom) == 300 - 500 , ale nie osiągnąłem zamierzonego efektu dlatego proszę Was o pomoc :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D!4bl0 Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 if distance_to_object(asdasdasdd) >= 300 and distance_to_object(asdasdasd) <= 500 { akcja } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Purepain Opublikowano 10 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Wielkie Dzięki :D Na odpowiedź musiałem czekać tylko 5 minut. [Do zamknięcia] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Proponuję poczytać o wyrażeniach, bo właśnie na tym opierał się problem. ;) https://gmclan.org/index.php?wiki&wart=9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi