szpaq99 Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Cześć ! znowu mam ten sam problem jak zrobić aby jak się zbliżę do czołgu lufa obracała się zaczęła strzelać. Wtedy wszystko prawie było ok ale lufa miała się tylko obracać a się obracała i podążała za mną obiekty nazywają się bullet samolot czolg lufa Ps: W końcu kupiłem Pro Edition Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 https://gmclan.org/index.php?sciagnijplik=97 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 10 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 pieter nie o to mi chodziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Czołg :) E: Przerobiłem troszke to od Pietera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traped Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Po 1. NETYKIETA! Argh! Po 2. FAQ: GML (Step Obiekt ktrym si poruszasz) if distance_to_object(czolg) < 30 { lufa.direction=point_direction(obiekt) } GML (Create czolgu) image_angle=direction Powinno działać. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Powinno działać. Nie do końca zadziała, ponieważ image_angle=direction powinno by w stepie :P TOPIC: Dostałeś odpowiedź w poprzednim swoim temacie, dotyczącym tego samego GML //create: strzela=true //step: image_angle=direction if distance_to_object(hero)<100 { direction=point_direction(x,y,hero.x,hero.y) if strzela=true { poc=instance_create(x,y,pocisk) poc.speed=10 poc.direction=direction strzela=false alarm[0]=room_speed*4 } } //alarm 0: strzela=true To samo, co dałem w tamtym temacie ze zmienioną tylko jedną linijką <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 10 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi