Crackkk-GM Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Witam, prosilbym kogos o napisanie mi kodu czegos a'la point_direction z gma w c++, PsichiX mowil ze tu cos jest http://forum.4programmers.net/viewtopic.php?id=123992 ale ja nie kapuje ;/ z gory dziekuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 atan2(y,x) * 180 / pi Raczej to tak było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 PsichiX mowil ze tu cos jest http://forum.4programmers.net/viewtopic.php?id=123992 ale ja nie kapuje ;/ To wracaj do szkoły matematyki się uczyć :( Tam masz już praktycznie gotowce :u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 To wracaj do szkoły matematyki się uczyć :( Tam masz już praktycznie gotowce :u Lol, nie strasz go, ma prawo nie wiedzieć w tym wieku ;[. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 atan2(y,x) * 180 / pi Raczej to tak było. Dzieki za pomoc, ale to nie to, bo dales 2 argumenty x i y, a powinno byc: x1,y1,x2,y2 (pozycja x start, pozycja y start, pozycja x koniec,pozycja y koniec) GML (Code) point_direction(x1,y1,x2,y2); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 A pomyślałeś o tym by odjąć od końca początek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 WON DO SZKOăY! atan2(y2-y1,x2-x1) * 180 / pi pomylilo mi sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Dlaczego z wartością bezwzględną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 WON DO SZKOŁY! atan2(abs(y1-y2),abs(x1-x2)) * 180 / pi Broń boże abs! Bo wtedy wynik będzie ciągle w pierwszej ćwiartce.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 9 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Broń boże abs! Bo wtedy wynik będzie ciągle w pierwszej ćwiartce.. bo ebd nie mam ;[[[[[[[[[[[[[[[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Ja w swoim silniku zastosowałem pierwiastek i działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 13 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Ja w swoim silniku zastosowałem pierwiastek i działa. Powiedz mi po co ci ten pierwiastek? wiesz co to pierwiastek? Aaa i po co to piszesz tutaj, a i pokaż ten "pierwiastek". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Działa Ci to, co napisałem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 13 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Tak ale: atan2(y2-y1,x2-x1) * 180 / pi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Tak, zobacz, czy dobrze, bo ja GM przy swoim kompie nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 14 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 dobre zamykam dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi