Platyna Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Jak mogę znaleźć najbliższy do obiektu A inny obiekt A? Bo jak użyję funkcji instance_nearest to mi znajduje ten sam obiekt A w którym wyszukuje a ja potrzebuje znaleźć najbliższy obiekt A nie licząc tego którym jakby jestem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 można by przypisać obiekty, ich id i odległość do map, ale nie wiem, czy to się sprawdzi a evencie cyklicznym. Jak chcesz tego używać? E: albo na pętli po kolei sprawdzaj ich odległość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 ekhm, a po co ta zabawa? GML instance_deactivate_object(id) _id=instance_nearest(x,y,object) instance_activate_object(id) voila! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi