Lordis Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 Witam! Mam problem ze zniszczeniem objektu.Mam jakiś objekt 'klocek' i drugi objekt 'stats' w stats mam kod że gdy nacisne Q to powinien zniknąć objekt 'klocek'. Chodzi mi o to jak zorbic w 1 objekcie zeby znikal drugi objekt mam taki kod w objekcie 'stats' STEP: GML if keyboard_pressed(ord('Q')) { object_delete(klocek) } i nie dziala Potrzebuje kod na usuwanie objektu ale nie instance_destroy() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 GML if keyboard_check_pressed(ord('Q')) { with(klocek) instance_destroy(); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 GML if keyboard_check_pressed(ord('Q')) { with(klocek) instance_destroy() } ? UP i Upup: Jakie keyboard_pressed? ;o Potrzebuje kod na usuwanie objektu ale nie instance_destroy() niby czemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordis Opublikowano 24 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 heh dzięki nie pomyślalem z tym with ^^ dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordis Opublikowano 24 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 SRRY ale potrzebuje szybkiej pomocy! ;/ zrobilem tak: GML if ( keyboard_check_pressed(ord('1')) ) { if distance_to_object(Pistolety) <=5 { with(Pistolety) instance_destroy; } ... to jest kawalek kodu ale wyskakuje mi błąd: ----------------------------------------- COMPILATION ERROR in code action Error in code at line 32: with(Pistolety) instance_destroy; at position 42: Assignment operator expected. ------------------------------------------ SRRRRRY !!!! już działa xD with(Pistolety) instance_destroy; <---- nie dałem '()' jeszcze raz przepraszam za spam czy cos xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D!4bl0 Opublikowano 24 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2008 pisze sie instance_destroy() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi