TeoTN Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Mam taki problem. Załóżmy, że mam plik plik0.html o np. 130 linijkach. I chcę, żeby z poziomu tego pliku (czy też bardziej: tej podstrony) można było go edytować. Pytanie brzmi, jaki skrypt wstawić, aby plik0.html został edytowany poprzez dodanie kilku linijek w środku dokumentu? Czyli np. pierwsze 130 - 90 linijek z plik0.html + zawartość inputa + 90 następnych linijek z plik0.html ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Wczytujesz pierwsze N linijek do zmiennej, dodajesz inputa do zmiennej i wczytujesz kolejne N linijek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 17 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Tylko ja już nie pamiętam jak to się robiło ;P Z PHP mam małe obeznanie, niestety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 $plik = file( 'plik.txt' ); utworzy Ci tablicę, w której każdy element będzie jedną linijką tego pliku ( pamiętaj, że liczysz od 0! ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 17 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Jestem zajęty więc nie napiszę jak powinno być, ale powiem, że to lipna metoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 17 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Więc czekam cierpliwie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi