Muchaszewski Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Nie wiem jak mam napisać kod na to żeby ryba poruszała się w wyznaczonym kierunku lecz co jakiś czas zmieniając automatycznie go chodzi mi o to żeby leciała z vspeed = 1 a kiedy uruchomi się alarm zmienił kierunek na vspeed = -1 bądź wciąż płyną w tym samym kierunku. Wiem że to trochę nie po polsku ale nie wiem jak inaczej mam to opisać proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 GML (Create) alarm[ 0 ] = 5*room_speed vspeed = 1 GML (Alarm0) vspeed = -vspeed alarm[ 0 ] = 5*room_speed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muchaszewski Opublikowano 11 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Jest to prawie to o co mi chodzi ale on lata cały czas w gore i w dol więc czy dało by się to jakoś urozmaicić ? Przykład: Leci bez przerwy w bok obija się leci do połowy wody i zawraca a potem obrazu po 1 alarmie zmienia kierunek ?? Nie musi byś dokładnie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 11 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 GML (Create) alarm[ 0 ] = round( 4 ) + 1 *room_speed vspeed = 1 GML (Alarm0) vspeed = choose( 1 , 0 , -1 ) alarm[ 0 ] = round( 4 ) + 1 *room_speed masz bardziej urozmaicone :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rewlisz Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Zrobiłem przykład z kodem Marka, może nie jest piękny, ale chyba wystarczy: Pobierz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 12 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Zrobiłem przykład z kodem Marka, może nie jest piękny, ale chyba wystarczy: Pobierz! urealniłem trochę ten przykład Rewlisz-a Pobierz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muchaszewski Opublikowano 13 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 Dzięki o coś takiego mi właśnie chodziło :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi