hudy0070 Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Znalazłem temat z ramką, w której można coś pisać ale taką, że się tak wyrażę "banalną" robię swoją rameczkę ale jak zawsze mam pod górkę. Oto kod: GML Create: text = "" Step: if ( mouse_x > 15 && mouse_x < 195 ) && ( mouse_y > 50 && mouse_y < 75 ) { if mouse_check_button(mb_left) { text = keyboard_string; } } Draw: draw_text(mojex,mojey,text) Mam problema bo pisać można tylko wtedy gdy się trzyma LPM, jak temu zaradzić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 if mouse_check_button(mb_left) Chyba wystarczy wywalić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 7 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Wtedy będzie pisało tylko jak myszka będzie na tym a ja chcę żeby nacisnąć i dopiero pisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 uzyj mej: https://gmclan.org/up1558_11_pole_tekstowe_multiline.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 7 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Jak już kiedyś pisałem wymiatasz! ^^ wieeeelkieeeee eeee ee thx :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 No a jak :D mozesz sobie dodać wstawianie nowej lini np dodając znak "#" bądz chr( 13 ) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 7 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Wstawianie nowej lini a samo draw_text_ext nie wystarczy :P? czy to nie to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 chodzi mi o nowy akapit. tak jak np w edytorach wciskasz enter. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 7 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Aha ^^ dobra mniej więcej czaje, ale mi tego puki co nie trzeba a jak trzeba będzie to gdzieś na forum widziałem już to ^^, jeszcze raz wielkie thx :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi