Grabarz Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Dzisiaj moja pani od j.polskiego zadała nam wymienić co najmniej 5 tytułów artykulów publicystycznych z prasy. Szukałem wszędzie, a i tak nic nie znalazłem. Możecie mi pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 1. Bierzesz dowolną gazetę. 2. Spisujesz tytuły pięciu pierwszych artykułów. 3. Prosisz panią, żeby Ci wstawiła piątkę do dziennika, bo ładnie odrobiłeś pracę domową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 7 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 1. Bierzesz dowolną gazetę. 2. Spisujesz tytuły pięciu pierwszych artykułów. 3. Prosisz panią, żeby Ci wstawiła piątkę do dziennika, bo ładnie odrobiłeś pracę domową. Myślisz że w jednej gazecie znajdę 5 artykułów publicystycznych? Ja wątpie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Artykuł publicystyczny to publikacja prasowa na aktualne tematy polityczne, społeczne, kulturalne itp. Posługuje się różnymi metodami oddziaływania intelektualnego: argumentacja, wyjaśnienie, wywód. Celem artykułu publicystycznego jest popularyzacja, interpretacja i ocena faktów i problemów z zakresu różnych dziedzin życia społecznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 7 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Jeden artykuł, który dzisiaj omawialiśmy na polskim, to artykuł pt. "Cywilizacja Analfabetów", "Wprost" 17 grudnia 2000r, ma 2 strony czcionką na oko 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Hm, i jaki z tego wniosek? Bo nie za bardzo rozumiem, jaki to ma związek z wypisywaniem z gazety nazw artykułów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 7 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Hm, i jaki z tego wniosek? Bo nie za bardzo rozumiem, jaki to ma związek z wypisywaniem z gazety nazw artykułów. Żaden, tak tylko napisałem, ja tylko muszę wymienić 5 i w 1 zdaniu określić czego one dotyczą. A nie mogę teraz kupywać/szukać gazet, bo mam jeszcze inne lekcje do odrobienia :( EDIT: A jak znam samego siebie, to pewnie i tak bym nie znalazł :( :crying: :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Ale co tu jest do znajdywania? ;D Po prostu przepisujesz jak leci i już. W przeciętnej gazecie artykułów jest najmarniej kilkanaście, więc większego problemu być nie powinno. A jeśli nie masz w domu żadnej gazety (w co jest mi trudno uwierzyć), to gazeta.pl, wprost.pl, newsweek.pl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 7 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Ale co tu jest do znajdywania? ;D Po prostu przepisujesz jak leci i już. W przeciętnej gazecie artykułów jest najmarniej kilkanaście, więc większego problemu być nie powinno. A jeśli nie masz w domu żadnej gazety (w co jest mi trudno uwierzyć), to gazeta.pl, wprost.pl, newsweek.pl. Mam dzisiaj bardzo zły dzień i nawet nie chce mi się szukać na tych stronkach ale dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Żądasz podania miejsca gdzie można znaleźć artykuły publicystyczne, a potem mówisz, że nie chce ci się szukać. Paradoks? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Nie paradoks, po prostu już widać, komu warto pomagać, a komu nie. Po co pomagać komuś, kto nie umie skorzystać z pomocy? Dark Maximal dał niesamowitą wskazówkę, jak znaleźć te tytuły, wystarczyłoby wejść na jeden z tych adresów i już się ma 5 tytułów, to on żąda, żebyśmy mu podali. Jeżeli mu na prawdę na tym zależy, to tam zajrzy, a jeżeli nie, dalej będzie żebrał o coś, co by w 5 sekund sprawdził, czekając godzinami na odpowiedź. Wystarczy najzwyczajniej zignorować taką prośbę, skoro ktoś nie umie wykorzystać pomocy, to warto mu pomagać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Ej, nie użyczyłby mi ktoś notatek z wykładów z historii filozofii starożytnej z całego semestru? Nie chce mi się słuchać, co ta baba mówi, a co dopiero pisać ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 7 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Dobra, już wiem o co chodzi. Dzięki wam wszystkim za pomoc. EDIT: Sory Dark Maximal za tą wielką fatygę. Nie sądziłem, że to takie łatwe. Dureń jestem :). Dzięki wszystkim ponownie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi