Japanstache Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Tytuł: Herbaciana Rewolucja Gatunek: Platformówka+gra logiczna+strategia+symulator picia herbaty. Czy jako tak. Opis: Okropny, bezduszny faszystowski sojusz potentatów herbacianych przejął władzę nad małym krajem słynącym z równie smacznej herbaty co upartych mieszkańców. Tym się zmiana władzy nie podoba więc przystępują do walki z okupantem. Gracz wciela się w Rasputina, przywódcę najdzielniejszej brygady ruchu oporu. Poza Rasputinem wcielimy się jeszcze w speca od materiałów wybuchowych, Szalonego Iwana, arabskiego inżyniera Boba (imię pasuje, co?) i innych, nie mniej dzielnych, kamratów. Zaczynając od uwolnienia pojmanych ludzi z więzienia po sabotowanie przyjęcia urodzinowego Sturmteefuhrera, wywalczymy sobie wolne państwo! Autorzy: Programowanie: Dżaps, czyli ja. Fabuła: Dżaps i zielona herbatka Liptona. Grafika: Nikas + Dżaps Muzyka: rebeliancko-piracka kradzież z internetu. Screeny: http://img32.picoodle.com/img/img32/3/10/6...ynm_31907e1.png - Baaaardzo wczesna wersja. http://img03.picoodle.com/img/img03/3/10/6...agm_5e4c261.png - Tak jakby najnowsza. Demko demka: https://gmclan.org/up4365_4_FORMAH1234.html PPM - wybór kamrata Strzałki - chodzenie i skok Spacja - w czasie projekcji filmu wprowadzającego, następny kadr. (Jak źle się wyświetla, w lewym górnym rogu będzie uśmiechnięta buźka w okularach, gra będzie bez powiększenia 2x. Poza tym, spieprzona drabina, która została dodana w ostatniej chwili) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wezyr Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Fajna fabuła, taka ciekawa :P No i screeny też ciekawe, także czekam ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Calkiem fajna fabula, grafika takze mi sie podoba (lubie ogladac pixelki - serio :)) Czekam z niecierpliwoscia na pelna wersje! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 eee... cos nie dziala, klikam na te ludki kolo smietnka, i nic nie moge nimi strowac, tylko ja tak mam, czy poprostu skopany wybor postaci jest? ale calosc wyglada elegancko, ma klimacik, tylko grac sie nie da :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 6 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Ech, dupowo. Mam jakąś magiczną myszkę, widać, i tylko mi działa ._. Prawy przycisk myszy na bojowniku, anyone?.. ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Mi działa ładnie. Ale czemu ekran przewija się tylko za pierwszym bohaterem? Powinien się przewijać za aktualnym, ew. również za myszką. Postać spadająca z góry, po czym wchodząca po drabinie wchodzi po niej z prędkością spadania ( mam nadzieję, że mnie zrozumiałeś ). Poza tym gra zapowiada się ciekawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 6 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Z drabiną już poprawione w sumie, kamera podąża tylko za głównym bohaterem, Rasputinem, bo.... e, wiesz, rozwiązania fabularne, takie tam. Wszyscy, dziękować za miłe słowa, pewnie Was zawiodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 dobra, mi tez zadzialalo, ale musialem pogrzebac tu i tam, calosc zapowiada sie fajnie, ale przydal by sie obiekt "kamera" - przeskakujacy pomiedzy aktywnymi postaciami, a view podazal by za "kemerą". ciagle wracanie sie rasputinem zeby zrobic cos innymi postaciami bedzie meczace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Nikas mi się chwalił grafiką i przyznałem, że mi się całkiem podoba. Może trochę prosta, ale na swój sposób ciekawa. =D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 6 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 jak dlamnie moze byc prosta byle byla elegancka. a w tym wypadku naprawde wyglada fajnie. choc troszke rozdzielczosc przeraza :twisted: teraz niektore gry faszeruja niewiadomo czym, efekty, shadery, textury niewiadomo jakiej rozdzielczosci, na bajernych modelach i taka sieczka wychodzi, ze czasem patrzec sie na to nieda. a ja tam lubie od czasu do czasu odpalic sobie Gods deluxe albo cos pod WinUAE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 wow! cieszę się że wam się podoba !! :) stasiekjaponek : grafikę ci zrobię może dzisiaj,teraz mam natchnienie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bassmaster Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Gra jest fajna, przyjemnie się gra. Nikasa grafika jest bardzo dobra. Muzyka: 4/5 Grafika: 5/5 Gryw.: 4.5/5 Ogólnie 4 + 5 + 4.5 / 3 = 4.5 Czyli 5 gwiazdek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 Fajna nazwa pliku - FORMAH1234. xD Gra jest OK, ale: - Dlaczego ekran podąża tylko za Rasputinem? - Szum mi się nie podoba, ekran tak jakby miga. - Brakuje dźwięku. 4/5 za to, że chcę herbatkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 7 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 troszke rozdzielczosc przeraza Znaczy się małe czy duże? :twisted: Dlaczego ekran podąża tylko za Rasputinem? Pierwotnie gracz miał sterować tylko nim (reszta miała robić za mięcho armatnie, vel. przydupasy). Obecnie kamera podąża za każdą aktywną postacią. :sp_ike: Szum mi się nie podoba, ekran tak jakby miga. Tak jak z powiększeniem/pomniejszeniem obrazu, będzie do wyłączenia. Na moim szalonym monitorze wygląda to dobrze, imho. Brakuje dźwięku Wciąż czekam na jakiego nadwornego magika, który mnie poratuje i stworzy jaką porządną rewolucyjną nutę. No i nie wiem czy zapowiedź dema dema jest warta oceniania, znaczy się, nic jeszcze ciekawego nie zostało stworzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 7 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2008 no troche malutkie, ale moj smart bomb tez nie mial jakis wielkich spritow... http://victoryatseaonline.com/war/midi/hunt-red-october.mid mid z "hunt for red october" ( http://victoryatseaonline.com/war/hunt.html ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 9 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Cześć Lemur, a mówiłeś, że nie wrócisz. (Lol, dzięki copo za raport ;f) Warn za SPAM To nie copo raportował... Borek łołołiła, whatever dziękuję ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 9 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2008 Kamraci! Świeże wiadomości prosto z serca okupowanej Liptonii! 1. Sztab generalny zajął się w końcu wywrotową akcją producentów drabin oraz kamer. Od dziś nie będzie z tym żadnego problemu! 2. Wierni Herbacie naukowcy opracowali nową serię korektorów wzorku, pozwalające ominąć interferencje spowodowane pracą bezdusznych machin Teanazji. 3. Wzmożona aktywność Wroga objawia się nową psią propagandą autorstwa Nikasa i Copoconaco. Nie dajmy się oszukać! 4. Tawerna pod Zdradusem pełni funkcję bazy głównej naszych walczących braci. Każdy rebeliant oprócz sławy wiecznej i pomnika dostaje teraz własny pokój z odznakami za wykonane misje. http://img387.imageshack.us/img387/3404/00...rdofgorely8.png - Zdjęcie prosto z odremontowanego gmachu Tawerny pod Zdradusem. http://img293.imageshack.us/img293/7585/gegeaa2qk9.png - Kopia indyjskiej wersji materiału szkoleniowego dla sołdatów. http://img383.imageshack.us/img383/8251/002dobrywujekje2.png - Odremontowana Sala Osiągnięć. Za Liptonię! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 19 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Kamraci! Jeszcze świeższe wiadomości prosto z serca okupowanej Liptonii! Masakrycznie seksowne menu. Podziwiajta ludzie graficzki kamrata Copo. Sala z osiągnięciami. Będzie 30 takich tabliczek do odblokowania, każdy to 1% gry. Thief? Splinter Cell? To już przeszłość. Włam się Bobem i Rasputinem do więzienia w sercu okupowanego miasta. Za Liptonię! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 HERBATA DLA MAS UWOLNIĆ TOREBKI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BartekGMClan Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Heh, czuję że ta gra będzie na maksa wypasiona :P 5/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 19 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Hurr hurr, co by się jeszcze przydało w grze? W sensie jakie bonusy, pomysły na dodatkowe plansze?.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 jak wygląda konfrontacja/walka/zabijanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 19 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Na dobrą sprawę teraz wrogów można zabić rzucając w nich kamieniem albo zrzucając na nich coś ciężkiego. W misjach specjalnych będą jeszcze karabiny, artyleria i inne. Każdy rebeliant ma jedno życie, które tracąc odradza się w ostatnim otagowanym sprayem miejscu. (nie wiem czy dać je jako miejsca wybrane z góry, czy dać limit na np. trzy puszki na operację i samemu można je zaznaczać) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Chyba z góry, bo ktoś przypadkowo sobie użyje i tylko straci spray. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Dać wybór - czy rozpoczynać misję z miejscami wyznaczonymi z góry, czy ze sprejem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 19 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Hmm... wybór byłby nawet niezłym pomysłem^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 W końcu to mój pomysł, duh. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 kiedy wyjdzie jakieś demko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 jak najwiecej humoru by sie przydalo! @zalu - juz jest demko demka wiec nic nie mow tylko na x2 zoomie wszystko sie dobrze wyswietla ale nie moge wybierac graczy :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 up@ jest demko demka a mi chodzi o demko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi