hudy0070 Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Otóż jak zrobić błyskawice za pomocą draw_line ale nie tylko 1 lini lecz kilku. Chodzi mi mniej więcej o to że gdzie kończy się 1 lina zaczyna się 2 itd... Takie coś za pomocą draw_line: Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 dodajesz punkty(współrzędne) np zapisujesz je do tablic i wrzucasz na pętlę for. może coś z tego: https://gmclan.org/up1558_11_rysowanie_lini...nie_po_nie.html wyciosasz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 2 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Thx za przykładzik ^^, ale mógłbyś mi wytłumaczyć mniej więcej te lines number end itp :P? bo nie bardzo rozumiem gdzie mam to umieścić bo ty to zrobiłeś po naciśnięciu myszką żeby się następna rysowała a ja chciałbym żeby po naciśnięciu myszką dalej samo się wszystko robiło do puki nie puszcze jej :P. O takie błyskawice tylko nie z 1 lini https://gmclan.org/up3280_12_pioruny.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 jak wiesz do narysowania lini trzeba podać pozycję początkową i końcową. no i te własnie pozycje są przypisany do tablic. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 6 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Dalej tego nie rozumiem :P możesz podać przykład jakiejkolwiek tablicy a resztę sam już zmontuję raczej, udało mi się zrobić coś takiego: GML Step: // 1 random xx = x - image_angle- random(50)+random(100); yy = y - image_angle - random(30) + random(60); xx1 = xx - random(40)+random(80); yy1 = yy - random(30)+ random(65); // 2 random xx2 = x - image_angle- random(40)+random(80); yy2 = y - image_angle - random(40) + random(70); xx3 = xx - random(20) +random(40); yy3 = yy - random(20)+ random(55); // 3 random xx4 = x - image_angle - random(30) + random(60); yy4 = y - image_angle - random(45) + random(30); xx5 = xx - random(10) + random(20); yy5 = yy - random(10)+ random(15); Draw: // 1 draw draw_line(x,y,xx,yy); draw_line(xx,yy,xx1,yy1); draw_line(xx1,yy1,xx2,yy2); // 2 draw draw_line(x,y,xx2,yy2); draw_line(xx2,yy2,xx3,yy3); //3 draw draw_line(x,y,xx4,yy4); draw_line(xx4,yy4,xx5,yy5); ale to troche dziwnie wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 10 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 2 minuty szperania: http://gmc.yoyogames.com/index.php?showtopic=342640 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi