Rewlisz Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Piszę stronę i w przeglądarce wyświetlają mi się "krzaczki" zamiast polskich znaków. Chociaż mam linijkę <META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=iso-8859-2" /> ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 2 Października 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 A Edytor ma ustawione to kodowanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rewlisz Opublikowano 2 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Już wszystko ok. Musiałem tylko przestawić na kodowanie iso-8859-3 i teraz wszystkie polskie znaki są. Używam Ed'a i miał początkowo to ustawione. Edit: Błąd jednak dalej jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 O. To Latin-3 jest dla polskich znaków?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rewlisz Opublikowano 2 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Nie rozumiem cię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Weź zapisz plik w kodowaniu iso-8859-2 i tyle. Dobra, nie chce mi się strzępić klawiatury. http://czasopisma.magazynyinternetowe.pl/l...ikach_html.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rewlisz Opublikowano 2 Października 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Po zapisaniu do tego kodowania plik dalej nie wyświetla tych znaków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 2 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2008 Ustaw w edytorze kodowanie na ISO-8859-2, wpisz obsługę tego kodowania i dopiero zapisz plik. Jak sobie wyobrażasz, że będzie odczytywać prawidłowo zakodowane znaki, jak w META podajesz inne kodowanie niż zostało zastosowane w dokumencie :/ ? Zresztą: http://www.zoom.idg.pl/ftp/pc_291/Ogonki%2097%201.3.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi