TakeThis Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Właśnie, jak zapisać tekst do pliku? tzn., że mam kod: Create: GML keyboard_string='' Draw: GML draw_text(x,y,keyboard_string) Step: GML if keyboard_check(vk_control) and keyboard_check(vk_alt) and keyboard_check(vk_shift) { save=get_save_filename("Pliki Tekstowe|*.txt","") } I nie kica... Proszę o odp. :D Oczywiście, że szukałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 get_save_filename("Pliki Tekstowe|*.txt","") tylko zwraca ścięzkę. plik trzeba zapisać. uzyj GML plik = file_text_open_write( save ) file_text_write_string( plik , keyboard_string ) file_text_close( plik ) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TakeThis Opublikowano 30 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 get_save_filename("Pliki Tekstowe|*.txt","") tylko zwraca ścięzkę. plik trzeba zapisać. uzyj GML plik = file_text_open_write( save ) file_text_write_string( plik , keyboard_string ) file_text_close( plik ) :P A do którego kodu dodać ".txt"? Edit: Pusty plik sie zapisuje, lol -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 GML sciezka = get_save_filename("Pliki Tekstowe|*.txt","") sciezka = filename_change_ext( sciezka , 'txt' ) // nadaje rozszerzenie txt plik = file_text_open_write( save ) //otwiera plik do zapisu. Argument to nazwa/adres pliku file_text_write_string( plik , keyboard_string ) file_text_close( plik ) czyli przyjmując, że zmienna save przechowuje adres to wszystko jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TakeThis Opublikowano 30 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Weź powiedz, co gdzie i jak, bo nie wiem, gdzie to dać, co i jak.... KURWA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 GML fileName = get_save_filename( '*.txt|*.txt', '' ); filename_change_ext( fileName, '.txt' ); file_open_write( fileName ); file_write_string( fileText ); // zawartosc file_close(); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Tymon a to nie są funkcje z gm5? :P no przecież wszystko masz podane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 30 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Ja wolę to rozwiązanie przy operacji na jednym pliku choćby ze względu, że nie operuje na uchwytach. Co mnie obchodzi wersja skoro działa jak trzeba. =P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi