slabix Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 Probuje usunac ze stringa polskie znaki. Mam wersje 6.1, zrobilem taka funkcje: GML { a = argument0 string_replace_all(a,"ą","a"); string_replace_all(a,"ę","e"); string_replace_all(a,"ó","o"); string_replace_all(a,"ś","s"); string_replace_all(a,"ż","z"); string_replace_all(a,"ź","z"); string_replace_all(a,"ń","n"); string_replace_all(a,"ł","l"); return a; } Wiec uzywajac jej powinno mi zwrocic stringa bez polskich znakow, a jednak gm nie zmienia mi tych znakow :( . Robie jaks błąd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 tak powinno być: GML ... a = string_replace_all(a,"ą","a"); return a :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slabix Opublikowano 26 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 Sick i znowu taki głupi błąd... dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi