Ryba24 Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Mam objekt chodzi on po patchu użył bym image_angel lecz gdy idzie w lewo jest do góry nogami co zrobić by gdy idzie w lewo bądź prawo objekt obracał się w ta stronę którą podąża. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wezyr Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 GML image_angle=direction Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 image_angle = direction + 90 jak nie to +180 a jak nie to + 270 a jeżeli nie to ustaw 'przód; sprite'a w prawą strone... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba24 Opublikowano 22 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Właśnie mam tak ustawione. Chodzi mi o to że obraca się nie w stopniach tylko sprit z lewej na prawą i z prawej na lewą bo jak robię tak jak wy robicie w prawo jest dobrze a w lewo jest do góry nogami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harrrry Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 GML image_xscale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba24 Opublikowano 22 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 teraz to tak jakby nic nie było lata w lewo i prawo na tym samym spricie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harrrry Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Przypominam, że: GML image_xscale=1; //normalnie image_xscale=-1; //odbicie lustrzane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba24 Opublikowano 22 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 A ja myslałem ze to tszeba zamiast direction. dzieki Harrrry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi