TuxMan Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Siemka. Ponieważ kiepski ze mnie mapper, postanowiłem, że jakiś użytkownik GMClanu (bo to strona o robieniu gier), zrobi mapkę do gry Enega Online. Na początku wyjaśnię co to za gra :) To gra MMORPG w 2d (tak jak Tibia), ale ma być lepsza od Tibii pod tymi względami: - Grafika - Muzyka i dźwięki (W Tibii ich w ogóle nie ma!) - Więcej komend admina albo panel admina dla początkujących adminków :) - Możliwość założenia konta, usunięcia konta i tworzenia i kasowania postaci z poziomu klienta Wymagania sprzętowe: - Procesor Pentium II 450 MHz - 128 MB RAM - 200 MB miejsca na dysku - Kontrolki ActiveX (będą zawarte w instalce) - Windows 98/2000/NT 4.0/XP/Vista - DirectX 7 Gra do pobrania: http://www.speedyshare.com/data/446798574/...EnegaOnline.exe Sieć Hamachi (mój PC ma prywatne IP ;( ) Nazwa sieci: Enega Online Hasło: mmorpg Thx za pomoc w robieniu mapki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Ja mógłbym gdyby to działało ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Może Hamachi nie włączył, takto sie nie połączysz. W sumie to i ja mógłbym spróbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Globi Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Na jakim porcie to nasłuchuje ;p ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 21 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 @up: na 4000 UWAGA! Aby gra działała, trzeba to pobrać i zainstalować (to kontrolki OCX, bo gra była pisana w Visual Basic 6.0) http://www.freemmorpgmaker.com/ELI2RC3HF4.exe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Wymagania sprzętowe: - 200 MB miejsca na dysku - Windows 98/2000/NT 4.0/XP/Vista Mmo przez hamachi ;/ 200mb ;/ Jak na razie to ma tylko 8mb. No i nie zrobisz jej na Twojego kochanego Linuksa? joł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata dens Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 W czym to pisałeś bo bym zrobił porta na Linuxa, przecież to hit x[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Globi Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Mmo przez hamachi ;/ 200mb ;/ Jak na razie to ma tylko 8mb. No i nie zrobisz jej na Twojego kochanego Linuksa? joł On jest pr0 ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 21 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 W czym to pisałeś bo bym zrobił porta na Linuxa, przecież to hit x[ Na Linuksa można na razie uruchomic w Cededze ;( Btw, napisałem to w VB 6.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 A dupa bo mi pisze że serwer down mimo że mam włączone i połączne hamahi :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata dens Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 A no sorry napisałeś że w VB, ile się uczyłeś że udało Ci się taką gre napisać? ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Przecież to z daleka widać, że to jakiś silnik 8) (Ściągając te kontrolki zauważyłem, że Eclipse. Powodzenia...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 21 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 A no sorry napisałeś że w VB, ile się uczyłeś że udało Ci się taką gre napisać? ^^ 1 miesiąc (od sierpnia tego roku) UWAGA! Screen z gry dla tych, którzy nie mają okazji zobaczyć gry! Przecież to z daleka widać, że to jakiś silnik 8) (Ściągając te kontrolki zauważyłem, że Eclipse. Powodzenia...) No i co?? I tak wszystkie silniki bazują na jednym - Bevrias! Wybrałem Eclipse, bo był najlepszy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 @up o fuck co za crap wywalam go! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tata dens Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Oba naucz mnie tak! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 1 miesiąc (od sierpnia tego roku) Przecież ty nie napisałeś tej gry, tylko skonfigurowałeś do własnych celów silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Globi Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 i tak oto tuxman żeś sie skompromitował totalnie Enjoy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 A że tak się spytam... masz serwer, żeby ta gra mogła w ogóle istnieć? A jak tak, to jakie parametry? Mam na myśli procesor i łącze. Bo chyba nie zamierzasz robić gry, która wymaga Hamachi, bo serwer nie ma zew. ip, bo to by była totalna żenada :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Taaak, tylko mam jakieś dziwne przeczucie, że nie masz pojęcia, o co chodzi w tym kodzie... Podaj mi jakiś portal/grę/grę viawww/czy co tam chcesz, co wyniosło sukces, a było oparte na silniku. Jeśli jedyne, co potrafisz zmienić w tym silniku to mapki i jako-tako konfigurację to nic nie zdziałasz. A z tego co widzę, to nawet mapki sam ie umiesz zrobić :D Wybacz krytykę, ale taka jest prawda. Już lepiej zrób MMORPG w GM'ie, ale niech będzie twoje. I jeszcze jeno: Piszesz tą grę chyba dla satysfakcji, a nie dla pieniędzy. A skoro piszesz ją dla satysfakcji, to dlaczego opierasz ją na silniku? Czy nie większą satysfakcję sprawi ci fakt, że zrobiłeś tą grę całkowicie sam? A nie, że po prostu delikatnie zmodyfikowałeś silnik? Nie wiem, jak dla Ciebie, ale jak dla mnie to lepsza ta pierwsza opcja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Dawidds Ale on chce być pro i zaszpanować przed kolegami że zrobił własne mmo! Poza tym to jest jak Tabia tylko że ludziki prosto stoją, nawet gra ma tą samą ikonkę ;/ A tu screen z potworkiem w tej grze. https://gmclan.org/uploader/547/enega.jpg ;=/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Podaj mi jakiś portal/grę/grę viawww/czy co tam chcesz, co wyniosło sukces, a było oparte na silniku. Wszystko działa na jakiś silnikach. Inna sprawa, czy są to silniki własne, czy cudze. Zresztą, przykłady: - Medal Of Honor: Allied Assault - na silniku Quake 3 - Call Of Duty - na silniku Quake 3 - Half-Life - na zmodyfikowanym silniku Quake 2 - Counter-Strike 1.6 - na zmodyfikowanym silniku Quake 2 - Hexen II - na silniku Quake 2 - Half-Life 2 - na silniku Source - Counter-Strike: Source - na silniku Source - Americas Army - na silniku Unreal - Red Orchestra - na silniku Unreal Wymieniać dalej, panie Znawco od gier ;p ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Podaj mi jakiś portal/grę/grę viawww/czy co tam chcesz, co wyniosło sukces, a było oparte na silniku. A i ja chciałem dodać grę via www opartą na Vallheru: http://orodlin.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 @Marmot: Dobra, ale to są gry oparte na silniku. Z modyfikacjami, fabułą, pomysłem itd. Nie zerżnięte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Jak zobaczyłem te screany to doszłem do wniosku że tibia nie jest zła ;[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 @TeoTN: Podaj mi jakiś portal/grę/grę viawww/czy co tam chcesz, co wyniosło sukces, a było oparte na silniku. Chciał oparte na silniku, Twój post ma się tutaj jak pięść do nosa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Jak zobaczyłem te screany to doszłem do wniosku że tibia nie jest zła ;[ Zgadzam się Tibia przy tym to lodzio miodzio i ma serwery a nie hamachi ;), ale lepsze takie mmo niż żadne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Zgadzam się ale lepsze takie mmo niż żadne. Ja już wolę żadne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 Ja już wolę żadne... Ja chciałem tylko żeby chłopak całkiem się nie załamał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorefest Opublikowano 22 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 wtf? po instalacji 50 okienek a na koncu jakis runtime error !? a instalka ma 8 mb a w instalatorze pisze ze potrzebuje 100,lol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi