Lechu4444 Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 GML direction = 90 punkty = 0 zycia = 3 if (zycia = 0) game_end() Czemu ten kod nie działa jak należy. Dopiero zaczynam zabawę z GML. Czy ja w ogóle ustawiłem zmienną życie i punkty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Działa i dobrze ustawiłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Dałeś wszystko do create? Bo jeśli chciałbyś sprawdzać na bieżąco stan żyć to należało by przenieść ten warunek do stepa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Jakbys napisal gdzie ty to wsadziles, byloby nam latwiej ci pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 20 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 wsawiłem to do create a żeby odejmowało życia wstawiłem kod GML obj_player.zycia -= 1 może coś z tym jest nie tak spróbuje wstawić kod do stepa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Tylko nie cały. Tylko ten warunek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 20 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 daj GML if (zycia = 0) game_end() do stepa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 20 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Ok pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi