Ryba24 Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Da się to zrobić bo mi nie wychodzi mam w draw takie kod if show=true { draw_set_color(c_red) image_alpha=1 draw_rectangle(0,0,200,200,image_alpha=10); draw_set_font(font1) draw_set_color(c_white) draw_text(0,0,""); } draw_sprite(sprite_index,image_index,x,y); Jeśli się nie da w draw to powiedzcie jak inaczej to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 zamiast draw_sprite zrób draw_sprite_ext ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba24 Opublikowano 17 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Mi chodzi o przeźroczystość tego co się pojawi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D!4bl0 Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 draw_rectangle(0,0,200,200,image_alpha=10); co to jest? nie mozesz tak zrobic istnieje taka funkcja jak draw_set_alpha(alpha) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 17 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Kto ci poradził napisanie tego draw_rectangle()...? :P GML draw_set_alpha(image_alpha); draw_rectangle(x1, y1, x2, y2, 0); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba24 Opublikowano 17 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 To ma być tło na informację.Chciałem żeby było czerwone i przezroczyste. Kto ci poradził napisanie tego draw_rectangle()...? :P Sam kombinowałem. Edit Mam z tym problem, gdy nadaję myszką na obiekt nie dość, że obiekt nie jest przeźroczysty to jeszcze znika wraz z innymi tekstami. Jak temu zaradzić. Edit2 Wielkie dzięki za pomoce zamykam sam doszłem jak to zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi