Harv Opublikowano 16 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Mam kod: GML if mouse_x >= x && mouse_x <= sprite_width && mouse_y >= y && mouse_y <= sprite_height then image_alpha = 0; Jednak po najechaniu myszą na obiekt nic sie nie dzieje. ocb? Nie widzę tu błędu. Hm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 16 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 powinno być x + sprite_width tak to tylko odwolujesz się do pozycji 0 + szerokość sprita. Tak samo z y GML (STEP) if ( mouse_x > x && mouse_x < x + sprite_width && mouse_y > y && mouse_y < y + sprite_height ) //akcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 16 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Ah, dziekuje. Dzisiaj to na prawde jestem slepy, myslalem ze to napisałem. ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 16 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 mogłeś sobie narysować prostokąt w tych pozycjach byś od razuu wiedział. Ja tak robie jak mi coś nie gra.. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi