DarekOls Opublikowano 29 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2005 Mam pytanie, tworze grę na zasadzie Piłki znanej z kurnik.pl . Objekt za pomocą klawiatury numerycznej wykonuje ruch (jump) i rysuje zasobą kreskę (draw), no właśnie, ale niewiem co zrobić aby ruch z powrotem w odwrotnym kierunku był jakoś blokowany. Nienależe do osób szybko łapiących o co chodzi, a GM 6.1 używam od niedawna, dlatego proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 30 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 Coś takiego?: Bounce Ball - silnik 3D :hmmm: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 Jemu chodzi o coś takiego, jak jest gra piłka taka rysowana, że nie można cofać ruchu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 30 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2005 To chyba nie grałeś w Piłkę :] Jemu chodzi o to, że jak sie zrobi ruch z A do B to podczas dalszej gry ruch z B do A będzie niemożliwy, prawda 'On'? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanjuso Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 A ja zrobiłem taką piłkę chcesz to zobacz https://gmclan.org/uploader/328/pi_ka.gm6 tylko ze tutaj myszką sie gra i nawet komp jest zrobiony :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zakol Opublikowano 31 Października 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2005 Takiego kompa to tez bym zrobil, ale chodzilo mi o coś bardziej zaawansowanego niz jedynie ruch w strone bramkarza :] Ale jako przykład, to naprawdę nieźle :D EDIT: Tak, taka jak na kartce papieru :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 1 Listopada 2005 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2005 ROzumiem, że to taka jak gra się na kartce papieru ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 1 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2005 Tak, w końcu napisał o tym: tworze grę na zasadzie Piłki znanej z kurnik.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajot Opublikowano 1 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2005 Hanjuso, wyszło ci to naprawde nieźle ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi