TeoTN Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 W jaki sposób z poziomu programu batch (pliki bat jak coś ^^) włączyć proces np. explorer.exe??? (Chodzi mi o przeciwieństwo "taskkill") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Will Opublikowano 12 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2008 Wpisać jego ścieżkę? 0o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 13 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 A jaką ścieżkę ma explorer.exe?? (Nie chodzi mi o tego z %windir%/explorer.exe, bo to jest "Mój komputer" :F) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 13 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Explorer to jest cały system okienkowy, czyli te menu, ikonki itp. Fervi A co do kodu to będzie wyglądać tak mniej więcej explorer Bo chyba C:\Windows jest pathowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 14 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Bo poszukuję gdzie fizycznie znajduje się proces explorer.exe i wygląda na to, że w nieszczęsnym %windir%/. A po próbie jego uruchomienia z bata odpala się "Mój komputer" tudzież "Komputer" (w Vista). Zaś próba taskkill na explorer.exe wywołuje okienko zamykania komputera. A mi chodzi o to, żeby wywołać plikami bat reakcję taką jak zakończenie procesu z poziomu taskmgr i uruchomienie zadania z tegoż samego menedżera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi