kuba351 Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Czy moglibyście ocenic moje piace i dac jakieś zlacenie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 przeciez to nie pielart, tylko gradienty z gimpa... pierwsza praca, jeden i pół, druga praca, jeden. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba351 Opublikowano 11 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Robiłem to w pacie a nie w gimpie. Dlaczego to nie pixelart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 http://pl.wikipedia.org/wiki/Pixel_art Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba351 Opublikowano 11 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Nie rozumiem o co ci chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 OMG! o to,że to nie jest pixelart!! przeczytaj sobie co to,a nie się pytasz.NIENAWIDZĘ NOOBÓW!! ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba351 Opublikowano 11 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 ok czytałem. Ale dla czego to nie jest pixelart Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Moim zdaniem to jest i nie jest pixelart, no chociaż w pewnym sensie. :P Uff... te gradienty, 'zniszcz' je.... po prostu dodaj parę cieni i szczegółów... wtedy będzie pixelart. @Harv&Nikas: Lol... przyjrzyjcie się z bliska, przecież nie ma wygładzenia.... a to sugeruje że rysował to ręcznie(paintowym ołówkiem) , więc można to nazwać pseudo-pixelartem, a nie jakimś gradientem z gimpa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 11 Września 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 No chyba widać że nie z GIMP'a. Ale na pixelart też to za bardzo nie wygląda. Zamiast cieniować tak, lepiej używaj mniej odcieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Jeśli chodzi o odcienie, to najlepiej 3. :P (jeśli robisz obrazki małych rozmiarów np. 32x32) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 mi tam mieczyk się podoba :) ale ta zbroja (?) to już lipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Nikas, weź się zamknij. Do tego to jest pixelart, ale bardzo słaby. kuba351, ta dziedzina grafiki ma 2 ważne zasady: 1. Im mniej kolorów tym lepiej, choć to nie znaczy, że masz ograniczać się do 2 czy nie używać palety 100 paru kolorów. Wszystko zależy od tego co chcesz osiągnąć i w jakich rozmiarach. 2. Jedyne narzędzia którymi wolno się posługiwać to ołówek. Teoretycznie nie można nawet używać zaznaczenia, jednak wielu pixelartystów uważa to tylko za alternatywę ręcznego przesuwania pixeli. I tyle jeśli chodzi o pixelki Panowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Heh.... ołówek?... XD Ja nauczyłem się rysować linią, i teraz za pomocą ołówka nic nie narysuje. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 No ja też linią dużo rzeczy, czasami pomagam se jeszce GraphicsGale tam jest taka opcja stawiania pixela co 2 kratke xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi