Compi Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Witam. Mam dwa pytanka: 1) Jak ustawić usuwanie plików? (np. chce usunąć c:\boot.ini xD) 2) Jak dodać treść do pliku na końcu (np. zmiana pliku hosts) Wie ktoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 1. file_delete(fname) 2. o jaki format chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 11 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Plik hosts do taki plik gdzie znajduje się tabela IP. Najczęściej tak się blokuje różne keyloggery. Nazwa pliku %windir%/system32/drivers/etc/hosts EDIT: Czemu nie mogę ustawić np. file_delete(%windir%/Isass.exe)?? Jak dam w "" to nie usuwa ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 bo musisz podać ścieżke do windowsa, a nie %windir%. GM nie służy do robienia wirusów. :bye1: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 wut? ścieżka / nazwa pliku musi być w cudzysłowie bądź w apostrofach "c:\plik.exe" or 'd:\programy\masturbator2000.exe' ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Compi Opublikowano 11 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Masz racje, nie do wirusów ale mogę stworzyć blokady przeciwko sławnym keyloggerom! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 11 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2008 Czemu nie mogę ustawić np. file_delete(%windir%/Isass.exe)?? Jak dam w "" to nie usuwa ;/ GML file_delete( environment_get_variable( "WINDIR" ) + "\system32\kernel32.dll" ); 2) Jak dodać treść do pliku na końcu (np. zmiana pliku hosts) GML file = file_text_open_append( environment_get_variable( "WINDIR" ) + "\system32\drivers\etc\hosts" ); file_text_write_string( file, "127.0.0.1 blah blah # lul" + chr( 13 ) + chr( 10 ) ); file_text_close( file ); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi