Matyxon Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Siema, wie ktoś jak zrobić siłę odśrodkową? Głownie mi chodzi o zakręty. Dla bardziej niekumatych ;) to jakby dodatkowa siła wypychała cię na zewnątrz, np. Kręcisz się na karuzeli i im szybciej się kręcisz tym bardziej dupa ci się wciska w zewnętrzną barierkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 może poprostu przesuwaj obiekt powoli o jeden piksel w kierunku odwrotnym do kierunku skrętu? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matyxon Opublikowano 7 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Próbowałem ale obiekt ma tylko jeden speed i direction... Może wie ktoś jak zrobić coś podobnego jak speed i direction? EDIT: Można coś zrobić z "motion_add(dir,speed)"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Próbowałem ale obiekt ma tylko jeden speed i direction... I? Lengthdiry się kłaniają ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matyxon Opublikowano 7 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Lenghdiry? I co ja mam niby z tym zrobić? :( Jest gdzieś na GMC artykuł o tym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 ehh... wyszukaj w wyszukiwarce frazę "nieszszęsne lengthdiry", sam tam post pisałem :P Co do tematu: Może przesuwaj obiekt o (speed*(direction-direction_step_temu)/10) pixeli w kierunku prostopadłym do directiona? Nie chce mi się sprawdzać, ale brzmi logicznie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rewlisz Opublikowano 7 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Chyba nie oto chodziło no ale i tak zrobiłem: GmclanUP - pobieraj wolniej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matyxon Opublikowano 7 Września 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2008 Dzięki Dawidds i Rewlisz już wiem o co z tym chodzi Lenghtdirami ^_^ @Dawidds: Spróbuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi