GMTraker Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Witajcie Czy ktoś mógłby mi przerobić ten przykład aby można było te powtórki zapisywać do pliku na przykład powtórka.rep i później je wczytywać. Tylko żeby zapisywanie odbywało się prze okienko dialogowe zapisywania, a wczytywanie przez okienko otwórz. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 To ja też się przyłącze, niech mi ktoś przerobi przykład tak żeby była gra taka jaką chce zrobić, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 jak na razie masz zapis. GML (zapis) if ( replay_status = 0 && replay_size != -1 ) { path = /*get_save_filename( '' , */ 'powtórka.rep' //) if ( path = '' ) exit ini_open( path ) // otwiera plik ini for( i = 0; i < replay_size; i += 1 ) { ini_write_string( string( i ) , 'x' , string( replay_step[ i , 0 ] )) ini_write_string( string( i ) , 'y' , string( replay_step[ i , 1 ] )) ini_write_string( string( i ) , 'sprite' , string( replay_step[ i , 2 ] )) ini_write_string( string( i ) , 'image' , string( replay_step[ i , 3 ] )) ini_write_string( string( i ) , 'xscale' , string( replay_step[ i , 4 ] )) } } ini_close() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi