Morro Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Witam, ma ktoś jakiś pomysł, żeby zrobić tak, że przy zapisywaniu wartości klucza do pliku ini po naciśnięciu przycisku tego wywołującego wartość klucza zmieniała się o np.1(nie mogą być to cyfry bo nie działa). przykład: [klik] mom1=69 [klik] mom1 zmienia nazwe na o 1 wieksza - mom2 mom2=189 itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 GML liczba = ini_read_real( sekcja , key , 0 ) ini_write_real( sekcja , key , liczba + 1 ) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 coś mi nie działa, poprostu nie łapie dalej co jest od czego w tym cholernym ini zaraz podesle ten edytor [taki szit] https://gmclan.org/up2426_11_Musitron_Editor.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 ale ocb z tymi cyframi? opisz! opisz do czego to i co to ma robić.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 program rejestruje momenty [aktualny step] i powinien zapisywać je do pliku ini w celu późniejszego wstawienia momentów do timeline. wszystko po to żebym miał mniej roboty przy ustawianiu. Poprostu robie edytor muzyki do gierki typu http://cda.pl/gry-online/3/scguitar3.php a taki edytor bardzo ułatwi mi pracę Moge zrobić tak żeby było wszystko poprostu ustawione w roomie ale to jest dużo dłuższa robota inaczej, wytłumacz mi co to: sector [chyba to coś [cośtam] ] key [chyba nazwa warunka <?>] string/value [wartość warunka] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 acha bo Ty tylko chcesz zmienić klucz np mom2 ->> mom3 ? edit: plik ini: [sekcja] key=value key2 = value2 [sekcja2] key=value key2 = value2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 oooo cos w tym stylu udało mi sie dokonać do tego ale program rejestruje wszystko tylko na jednym keyu [Melody] moment1=106,999996259238 masz nową wersje https://gmclan.org/up2426_11_Musitron_Editor.html edit: zapomniałem zapisać, tu masz znowu ^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 chyba już trochę czaję. GML create: ini_open( 'plik.ini' ) step = 0 count = 0 step: step += 1 keyboard_enter: ini_write_string( 'sektor 1' , 'moment' + string( count ) , step ) count += 1 i draw: //sam se zrobisz :P o to chodziło? ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 popatrz w kod, mam przecież to samo, ale zobaczę czy twoje zrobi temu różnicę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 kur.a no przecież wzorowałem się na tym Twoim. tylko innaczej tworzę key: 'moment' + string( count ) - w wyniku: np. moment15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 hehe twoje działa tylko stepu nie zapisuje, narazie teraz pokombinuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 a spróbuj string( step ) :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 YESSSS!!! no wkońcu... ^^ Dzięki wielkie za cierpliwość do mnie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi