I am Lord Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Co jest tu nie tak? zmienna "ac" zwraca zawsze 1 bez względu na długość odcinka a. Chyba się nie pomyliłem w trygonometrii. Jak na rysunku widać ac powinno wynosić 45. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 ja sie tak dobrze nie znam ale teraz pokazuje ci wartość w radianach wiec musisz zamienić na stopnie za pomocą degtorad ;p cos zawsze zwraca liczbę nie wieksza niz 1 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Dobra wyczesałem takie coś https://gmclan.org/up539_11_kat.html prawym zmieniamy punkt początkowy lewym końcowy. Ale to jakieś liche. Nie mam pojęcia oco chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Lol, wzór jest zły. cos(ac) = a/c arccos(a/c) = ac :) @Down: To zamknij... (sorki za złamanie regulaminu, ale nie chciałem pisać bzdurnego posta) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 ekmmm thx lul, Można zamknąć. Bardzo mi się to przyda bo zasrane point_direction zwraca 360 stopni a ja chciałem żeby zwracało tylko 180. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 ? Mogłeś przecież dzielić na 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 OOOOOOOOOOO lol XDXD fakt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi