apollo11 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Witam. Mam pytanie. Jak zrobic proste lustro w grze 3D? Jeszcze dodatkowo (jako inny model) pofalowane lustro wpadające w kolor niebieski (coś wyglądającego na wodę) :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 W Gm nie możesz zrobić prostego lustra. ew jakiś DLL Gm jest za wolny na takie obliczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apollo11 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 A znasz może jakiś dll (od razu przykład), w którym będzie to możliwe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Niestety nigdy nie widziałem lustra w GM :( Nie wiem może Xenon Physixa ? Szukałeś na Yoyo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apollo11 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Nie wiem może Xenon Physixa ? Niestety XenoN'a od niedawna zacząłem korzystac i wielu funkcji jeszcze nie umiem używac. Lustro widziałem tylko w Ultimate 3D, ale musiałbym wtedy użyc prawie wszystkich jego funkcji a on nie jest za łatwy w obsłudze :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Pewnie że się da! Bo widziałem przykład z lustrem, zrobionym na czystym gmlu :P Musiałbyś poszukać na gmcommunity... Ale na pewno jest i sie da :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Niestety XenoN'a od niedawna zacząłem korzystac i wielu funkcji jeszcze nie umiem używac. Lustro widziałem tylko w Ultimate 3D, ale musiałbym wtedy użyc prawie wszystkich jego funkcji a on nie jest za łatwy w obsłudze :( Jest to możliwe ale zależy jak bardzo proste do zrobieniato to lustro ma być najprostsze i najbardziej denne to zrobić dwa takie same pomieszczenia z jednym botem który będzie odwzorowywał twoje ruchy to chyba najprostszy sposób ale działa takie coś było wykorzystane w mario 64 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 A tu jest link do przykładu http://host-a.net/brac37/fps6mirror.gm6 :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Dobra zwracam resztki honoru :) Można zrobić lustro ^_* ale że to takie łatwe to nie wiedziałem :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apollo11 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Dzięki za linka. Na pewno się przyda. Szkoda tylko że z wykorzystaniem view'a. W jednym miejscu mam zamiar wykorzystac kilkanaście luster i każdy w inną stronę. View'ów by mi zabrakło :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi