Skocz do zawartości

Zablokowane Prawa autorskie

Driger

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuje pewnych informacji na temat praw autorskich. Tak wiec , powiedzmy ze zrobilem gre/utwor/film czy cos tam jeszcze , i czy ja musze gdzies to zglosic do urzedu jakiegos czy cos , ze jest to zrobione przeze mnie ? Aby nikt sobie nie przywlaszczyl mojej pracy . Na czym to polega ? Gdzie moge sobie zastrzec prawa autorskie do moich produktow itp itd ? Bylby ktos tak dobry i mi to wyjasnil ? :P

Chciec mi sie jak najbardziej chce bo i zagladalem tam . Ale nie znalazlem informacji ( albo przeoczylem ) gdzie moge i w jaki sposob zastrzec. Sprawdze ten drugi link z forum. Bo chyba samo napisanie "wszelkie prawa zastrzezone" nie wystarcza. Przynajmniej tak mi sie wydaje.

Ranmus napisał(a):
Nie musisz zastrzegać takich rzeczy. Takie prawa są niezbywalne.

Zgadzam się, ale zawsze można zrzec się swoich praw autorskich (np. opchnąć je komuś :)). Praw autorskich się nie zastrzega, natomiast patenty (prawo na wyłączność do użytku niektórych rozwiązań; w Unii Europejskiej oprogramowania to nie dotyczy - na razie), znaki markowe, handlowe, itp. - owszem.

SLy napisał(a):
Nie, tak jak napisał Ranmus, prawa autorskie są niezbywalne. Nie możesz ich sprzedać. Jeśli coś zrobiłeś to jesteś tego autorem i już.

Ok jak narazie juz mnie nieco oswiecilo . Wielkie dzieki Wam. Zamykam , najwyzej jak bede cos potrzebowal to otworze. ;p

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...