trolu122 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 zakładam ten temat gdyż niedługo zakończe prace nad swoją pierwszą grą! :D i w związku z tym bede miał do was kilka pytań. Pierwsza sprawa: nazwa? :P zupełnie nie mam pomysłu na naze. O fabule moge powiedzieć tyle że bedziemy chodzić młodym diabołkiem i będziemy walczyć z aniołami i czynić zło na ziemi i to wszystko co moge zdradzić. Myślałem aby tytułem było imie naszego głównego bohatera, ale jak nazwać małego diabła? Jak ktoś ma jakies pomysły to mówcie. Sprawa druga: grafika. Zastanawiam sie w jakim stylu utzymać grafike, 1-kolor na to cienie, 2-texturka, kolor i cienie. Myślałem też nad pogrubieniem konturów elementów, tu macie przykładowe drzewko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 1. Swieta Rozpierducha 2. Rexio 3.tex i pogrubione krawedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 tytuł? hmm może - from hell - devil's boy - master of damage - Little lord of hell :P A co do grafiki, to chyba jednak ta druga opcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Master of Disaster! :D I ja jestem za grafą bez textury :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 jeśli chodzi o tytuł wolałbym cos po polsku i nieskomplikowanego albo po prostu Imie, zastanawiałem sie nad "Inferno" albo "Diabolik" chyba że ktoś zarzuci jakimś ciekawym pomysłem. i tak myśle czy wypuścić demo czy nie? jak mozna wstawić ankiete do tematu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Diablo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Diablo Plagiator! ;P jeśli chodzi o tytuł wolałbym cos po polsku i nieskomplikowanego Po polsku ciężko coś wymyśleć bo te nazwy głupio brzmią ;/ A może skusisz się na np: "Dark Master" ? (lub "Hell Master") :P Bo te nazwy zbyt skomplikowane nie są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Diabolo Pomodoro :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 no nie wiem :P nie będzie głupio jak tytuł bedzie po ang. a gra bedzie po polsku (napisy jak dobrze pójdzie dialogi) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 jak ci nie pasuje tytuł po angielsku to gre zrób po angielsku ;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 nie będzie głupio jak tytuł bedzie po ang. a gra bedzie po polsku To chyba będzie ludziom najmniej przeszkadzało. Sam tak robię w gierkach (angielski tytuł a reszta to polski) i jakoś nigdy się nikt nie doczepił ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 a co sądzicie o tym Diabolik? albo Diablik tak myślałem że fajniebybyło jakby w intrze były dźwięki a nie napisy, chcialby ktoś robic za dubingera? ;d i jak dodać sonde?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 a co sądzicie o tym Diabolik? albo Diablik Mi tam jakoś te nazwy nie przypadają do gustu ;| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 A może "Satanos"? 2. Zdecydowanie teksturki. Grafika będzie wyglądała na starannie wykonaną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechu4444 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Wracając do tytułu to proponuje zrobić tytuł angielski i dać polski podtytuł. np. Master Hell a podtytuł mistrz piekieł albo inny. Polskie teksty znacznie lepiej pasują jako podtytuł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tidimel Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Co do nazwy proponuje: teufel - po niemiecku diabeł, djävul - po szwecku diabeł, djevelen - po norwesku diabeł. BTW. Moja nazwa gry to inaczej cywil - po norwesku i też nikt narazie nic nie mówił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 2 opcja, ale bez białych pikseli widocznych na obrazku. Jeśli one mają zostać, opcja pierwsza. Moja nazwa gry to inaczej cywil - po norwesku i też nikt narazie nic nie mówił. Ta nazwa będzie miała jeszcze większy sens, kiedy dasz graczowi opcję zostania żołnierzem. ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2008 jednak zdecyduje sie na Diabolik :) spodobało mi sie :P grafika bedzie z teksturą od zewnątrz podwójny kontur + smud edge (czy jakoś tak) dużo pamięci żre ta opcja? za jakiś czas jak porobie troche grafiki moze zarzuce jakieś screeny żebyście zobaczyli jak grafa sie prezentuje ;) grafy nie jest dużo ale strasznie wolno mi to idzie :P na dodatek mam problem z tilesetem :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi