trolu122 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 czy można zrobić na stronie licznik zliczający liczbę kliknięć na link? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Platyna Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Oczywiście że można :P Przykład: Uploader GMC ma licznik kliknięć (ściągnęć) xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 a nie wie ktoś z kąd moge ściągnąć kod takiego licznika? szukałem na gogle ale nie mogłem znaleść ;/ czy to wystarczy wkleić na strone i jest czy trzeba moze cos wiecej pokombinowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 http://www.google.pl/search?hl=pl&lr=&...zin&spell=1 \o/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Kliknięcie w odsyłacz niech kieruje do pliku php, o takiej zawartości: <?php $plik = fopen("plik.txt","r"); $licznik = fgets($plik); fclose($plik); $licznik++; $plik = fopen("plik.txt","w"); fwrite($plik, $licznik); fclose($plik); ?> <script>window.open('adres pliku',...);</script> a odczyt wartości licznika: <?php $plik = fopen("plik.txt","r"); $licznik = fgets($plik); echo $licznik ?> Do tego tworzysz pusty plik o nazwie plik.txt z chmodem 777. Nie znam się na php za bardzo, ale powinno działać. @Harv: Gratuluję czytania ze zrozumieniem. Nie chodziło mu o licznik odwiedzin, a o zliczanie ilości kliknięć w link. Brawo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 To nie lepiej wszytko zrobić w php? ob_start(); ... header('Location: ...'); ob_end_flush(); :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 To napisz mu w całości rozwiązanie, a nie rzuciłeś trzema funkcjami. Jak mówiłem, nie znam się za bardzo na php, ale przynajmniej mu pomogłem, bo podałem gotowca, a Twoje raczej jest nikomu nieprzydatne, w przypadku, gdy ktoś nie zna php, a gdyby ktoś znał, to by samemu napisał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 @UP:o.O? <?php ob_start(); $plik = fopen("plik.txt","r"); $licznik = fgets($plik); fclose($plik); $licznik++; $plik = fopen("plik.txt","w"); fwrite($plik, $licznik); fclose($plik); header('Location: TU_WSTAW_ADRES_GDZIE MA PRZEKIEROWAĆ'); ob_end_flush(); ?> <?php $plik = fopen("plik.txt","r"); $licznik = fgets($plik); echo $licznik; ?> Pasuje? <_< Poza tym google nie gryzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Mamusia to Cię nie nauczyła zamykać plików? I na cholere output buffer jak strona nic nie wypluwa. Po za tym i tak dupne rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 HTML jako tako umiem ale o php nie mam zielonego pojęcia :P to musiałbym do tego mieć jakiś serwer ktory obsługuje php? czy wystarczy np. republiki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 <?php $plik = fopen("plik.txt","r"); $licznik = fgets($plik); echo $licznik; ?> Nie prościej?: <?php include("plik.txt"); ?> :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 HTML jako tako umiem ale o php nie mam zielonego pojęcia tongue2.gif to musiałbym do tego mieć jakiś serwer ktory obsługuje php? czy wystarczy np. republiki? wydaje mi się, że do obsługi php potrzebna jest baza mysql. więc jak republika oferuje takową to tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 @lenin: Nie jest potrzebna baza,chyba że wgrana aplikacja takowej wymaga.Choć i tak bazę można mieć na innym serwerze a stronę na innym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 @Tymon: Jeśli to do mnie było z tymi plikami, to mniej pretensje do Marmota, ja tylko przerobiłem jego kod i nie zauważyłem. A co do ob, to zrobiłem to specjalnie, gdyby on chciał coś wyświetlać przed przekierowaniem i nie zadawał pytań, czemu mu walnęło błąd. o! @Luksor: To już lepiej użyć readfile() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Nie prościej?: <?php include("plik.txt"); ?> :P :lol: :lol: A nie prosciej zrozumiec ze wtedy kod zostanie wykonany, nie wyswietlony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zresztą, całość tego skryptu można ograniczyć do samego HTML z SSI (rozszerzenie .shtml): <meta http-equiv="Refresh" content="5; url=adres_do_pliku"> <!--#count file="plik.txt"--> <p>Ściąganie rozpocznie się za 5 sekund</p> Trochę do niczego napisane pod względem czystości HTMLa, ale to miał być tylko ogólny zarys. Oczywiście, plik.txt ma mieć chmod 777. A wyświetlanie wartości licznika: <!--#include virtual="plik.txt" --> To ostatnie można też wykorzystać w rozwiązaniu z zapisywaniem przy użyciu PHP. Ogólnie, jest sporo sposobów na taki licznik, a ta co tutaj dałem, może będzie działać na republice, bo darmowa republika nie ma php. Swoją drogą, przesiądź się na www.pdg.pl - dużo pojemniejszy, bez reklam i z php. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Nie prościej?: <?php include("plik.txt"); ?> :P 1. A nie czasem <?php echo file_get_contents("plik.txt");?> ?? 2. Taki licznik na plikach tekstowych jest dobry do małej liczby linków, jeśli masz zamiar używać tego do 10, 20, 30 itd linków skorzystaj z MySQL :) czy wystarczy np. republiki? Republika chyba nie obsługuje PHP o_O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 a mógłby mi ktos zrobic przykładzik? byłbym wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 a mógłby mi ktos zrobic przykładzik? byłbym wdzięczny Przykładzik do przerobienia? =) To nie prościej napisać "zróbcie za mnie"?? Tu masz gotowy klikomierz http://www.fuu.pl/strona.php?p=klikomierz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 o wielkie dzięki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Co do przykładów, to jakby nie patrzeć, to to wszystko co Ci daliśmy, to gotowce, które wystarczy wkleić na stronę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2008 no include było dobre :D zapomnieliscie tez o funkcji file(...); .To moja przyjaciółka w php A z plikami to trzeba uważać. zły $_GET boli przez całe życie. Mysql ? Dobry jezeli chce wliczać IP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 a zna ktoś taki gotowy bajer jak klikomierz który podał Shylios tylko żeby mozna było oceniać plik? jak gwiazdki na gmc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Ja mam. Ale na mysql , tylko przy pomocy buttonów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 mysql to znaczy jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2008 tak jak słyszysz. Spytaj się pana wikipedię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi