Phoenix Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Witam webmajterów! Mam pytanie odnośnie JavaScriptu. Otóż zrobiłem sobie prostą zmienną wyrażającą życie powiedzmy bohatera, lecz gdy dam "Walcz z jeżem" bohater traci tam 24hp i jest ok, ale problem pojawia się gdy wrócimy na poprzednią strone. Pojawia się znowu 100 hp i można tak w nieskończoność atakować jeża. I jeszcze jedno jak zrobić, żeby losowało jaki item ma wypaść ( chodzi mi tu o golda i np jakieś buty czy coś ). Z zasadzie mam jeszcze jedno pytanie ale niestety zapomniałem go teraz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Po powrocie jest 100 hp bo przecież nie zapisujesz tej zmiennej, a sama się nie zapisze. Jeśli robisz grę przez przeglądarkę to polecam php. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 A ja C#. Jest szybszy :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Ok nauczę się PHP. Ale nie da się tego zrobić w html'u? :P :huh: HEEEEJ mam drobne pytanie do czego służy paser? I czy jest on niezbędny do ożycia PHP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Chyba parser. Naucz się PHP i zapisuj daje do plików tekstowych/bazy danych, jeśli chcesz mieć te dane na stałe lub do sesji, jeśli chcesz mieć te dane do momentu zamknięcia przeglądarki. A pliki wgrywaj od razu na jakiś hosting, np. pdg.pl i nie przejmuj się parserem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Ok nauczę się PHP. Ale nie da się tego zrobić w html'u? :P :huh: HEEEEJ mam drobne pytanie do czego służy paser? I czy jest on niezbędny do ożycia PHP? Parser jest niezbędny jak chcesz hostować na swoim kompie, a jak chcesz na jakimś hostingu to wgrywasz normalnie jak inne pliki (pamiętaj - serwer musi obsługiwać php). W html-u możesz co najwyżej zrobić szablon tej strony :] . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Pierdzielicie :P. Parser służy do przetwarzania składni skryptu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Pierdzielicie tongue2.gif. Parser służy do przetwarzania składni skryptu. i? Mi tu nie chodzi o błędy parsera, tylko o sam parser, który jest już wgrany na hostingi. ROTFL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi