ehomanek Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Witam wie ktos moze jak zrobic zapisywanie danych w txt w grze "Tank Wars" jest 100 poziomow i trzeba je odblokowac no np. odblokowalem 50 poziomow i wylaczam gre no i w "Tank Wars" jest po ponownym wlaczeniu gry mam odblokowane to 50 poziomow wie ktos moze jak to zrobic??? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Witam wie ktos moze jak zrobic zapisywanie danych w txt w grze "Tank Wars" jest 100 poziomow i trzeba je odblokowac no np. odblokowalem 50 poziomow i wylaczam gre no i w "Tank Wars" jest po ponownym wlaczeniu gry mam odblokowane to 50 poziomow wie ktos moze jak to zrobic??? :) Tak. Poczytaj o ini :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apollo11 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Jeżeli nie chcesz używać plików ini oprzyj się na przykładzie Tymona i Dawidsa (tak mi się wydaje). Co prawda to edytor plansz, ale można się nauczyć korzystania z plików txt. Oto LINK do ich przykładu. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ehomanek Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 dzieki z tymi plikami ini i edytorem plansz :) EDIT tak zeby nie robic nowego tematu wie ktos jak zmienic wyglad show_message bo w "Tank Wars" nie wyglada to jak normalne tylko z obrazkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenin Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 a dokumentacji to nie ma?;/ http://www.gmclan.org/index.php?wiki&wart=50 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ehomanek Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2008 wiesz tych plikow jest duzo a ja tyle na kompie nie siedze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Sorry, że odpisuje 19 dni po temacie ale do zmiany wyglądu show_message() służy message_background(background) czy jakoś tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
programistagd Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Witam wie ktos moze jak zrobic zapisywanie danych w txt w grze "Tank Wars" jest 100 poziomow i trzeba je odblokowac no np. odblokowalem 50 poziomow i wylaczam gre no i w "Tank Wars" jest po ponownym wlaczeniu gry mam odblokowane to 50 poziomow wie ktos moze jak to zrobic??? :) na przyklad ilosc odblokowanych lvl to zmienna global.levels w create umieść: if(file_exists("lvl.ini")){ ini_open("lvl.ini"); global.levels=ini_read_real("levels","lvl",1) ini_close() room_goto(global.levels) } else{global.levels=1} room_goto(global.levels) w game end: ini_open("lvl.ini"); ini_write_real("levels","lvl",global.levels); ini_close() a jak przejdzie lvl to np.: global.levels=global.levels+1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 21 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 W sumie tak po 1. to popatrz na datę tematu, a po dwa file_exists jest kompletnie niepotrzebne. Do tego ini to naiwny sposób zapisu, zawsze można zedytować. Więc jakieś zabezpieczenie było by od razu mile widziane, albo w ogóle zmiana sposobu zapisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi