Kofel Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Tak. Ale nie napiszesz boś leń. Na gotowe, to każdy by chciał. :) Kurde, skąd wiesz? <_< Wydało się? :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 @Bagno: Tak i daj najlepsze funkcje tak jak w OTS'ach :D O ile ta cała licencja na to zezwoli... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 @Bagno: Tak i daj najlepsze funkcje tak jak w OTS'ach :D O ile ta cała licencja na to zezwoli... Nie rozumiem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 No chodzi to, aby ten serwer był bardzo funkcjonalny, o ile legalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Ta, dopiszę coś jeszcze do kodu i mam bana albo warna, super licencja, gratulacje pomysłu dla panów z Gear-Studio :] Kofel, jak będziesz pisał ten serwer to napisz go na licencji GPL :P Aw, ta licencja ma jakąś nazwę? Jest zarejestrowana? :D EDIT: Uwierzcie mi, nie chcecie grać na modyfikowanym serwerze, jest masa bugów, których nie poprawimy bo wiecie co ;P Wkurza mnie jeszcze to, że ten serwer taki ciężki i dwukrotnie spada FPS gdy gram w almorę przy nim :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Trochę przesadzacie - gdyby twórcy gry zaczęli nagle egzekwować swoje prawa do niemodyfikowania kodu, to wszystkie mody gier które nie mają narzędzi moderskich upadną. A nic tak człowieka nie cieszy jak dodatkowe bajery do gier w które grało się namiętnie. Tak czy siak Bagno zmodyfikował kod serwera na własny, niekomercyjny użytek i nie rości sobie z niego zysków. Licencja licencją, ale nie można przesadnie wszystkiego wymagać, bo na chama można się uprzeć, że jeśli ktoś chce pożyczyć gazetę Cd-Action kumplowi to musi dołączyć i płytę bo dystrybucja bez płyty jest zabroniona (a to tyczy się tylko dystrybutorów). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Ale serwera na AORPS nie mogę postawić, tak? :P Za screeny nikt mnie nie zabije: http://www.speedyshare.com/406290455.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 A jakie to brzydkie. x[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Argh, trzeba popracować nad wyglądem, za to rzucanie złotem i itemami, oraz ustawianie expa w procentach brzmi nieźle :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Nie rozumiem expa w procentach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 W zwykłym serwerze klikasz i masz expa od X 1 do X 3. Tutaj, wpisujesz mnożnik w procentach, np. 1000% :P Gdzie 100% to X 1 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 O, świetnie to ja ustawię 382% :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Nie ustawisz, nie udostępniam serwera. Najwyżej gdy ktoś gra na moim serwerze, mogę czasami odpalić AORPS i zmienić Exp. Multipler. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marrac Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 W ogóle to albo g-Enjoy coś spieprzył albo Almora nie przyjmuje nadmiaru expa. Miałem 30+k/5k expa. ;[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 W ogóle to albo g-Enjoy coś spieprzył albo Almora nie przyjmuje nadmiaru expa. Miałem 30+k/5k expa. ;[ Zdecydowanie to drugie. Jest więcej bugów w naszym zmodyfikowanym kodzie, na przykład zajęty slot z gaciami, który tak naprawdę jest wolny :P Problem z tym, że jak ustawisz powyżej 1000% w większych potworkach nie ma złota i rzadziej wypadają z nich itemy, a z robaków po 30k złota. Dlatego lepiej trzymać się w 1000% max. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Nie ustawisz, nie udostępniam serwera. Więc... idź na bambus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Więc... idź na bambus. Jak udostępnię dostanę bana albo warna :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 To daj mu po kryjomu, np. tu. Napisz: "Daje coś dla Piczera, nie zaglądać!" i po problemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Jak już powiedziałem napiszę serwer od nowa (a przynajmniej się postaram), i będzie legalnie. Teraz jeszcze tylko Beta 2 z naprawionymi bugami i gitara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Nie koniecznie, bo Boresław może zabronić Ci korzystać z klienta ;DDDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Łe, tak to ja się nie bawię :( A wkurzę się to przekształcę Plague w MMORPG :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Nie rozumiesz, ze nikomu nie daje? <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Bagno, tzn. inaczej, Ciebie nie będzie to obchodzić, serwer będzie twój, a gracze bedą odpowiedzialni za to ze łamią prawo grając na zmodyfikowanym serwerze. Więc można by było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Hah, bo ALmora to nie jest projekt Open Source, to też nie wolno jej modyfikować. Tak samo jak wielu innych programów i gier. Sama dekompilacja GM to już przestępstwo, a licencja gry czyni z niego aż dwa przestępstwa. Niestety - takie sa prawa autorskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Nie wolno, owszem, są takie prawa, ale zobacz na grę np. San Andreas, dzięki temu że społeczność się nie przydygała to są świetne modfyikacje i programy do tego przeznaczone i taka wielka firma jak Rockstar Games ne ściga ich bo poprostu by stracili klientów, proste. Tak samo z pisaniem wolnym sterowników do sprzętu, dużo by wymieniać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Tak samo jak ktoś podrabiał mojego starego ASEdita 2.3, program nazywał się NotepadX, coś z tym zrobiłem? Nic. Chu... w dupsko Xeroxowi, chyba pierwsi zaczęli z Copyrightem dla softu, umrzyjcie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Nie wolno, owszem, są takie prawa, ale zobacz na grę np. San Andreas, dzięki temu że społeczność się nie przydygała to są świetne modfyikacje i programy do tego przeznaczone i taka wielka firma jak Rockstar Games ne ściga ich bo poprostu by stracili klientów, proste. Tak samo z pisaniem wolnym sterowników do sprzętu, dużo by wymieniać. A co nas to obchodzi? My to nie inni, kapiszi? Gdyby to była Twoja gra, to inaczej byś śpiewał, a że nie jest, to trujesz pseudoidealistycznymi wywodami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g-Enjoy Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 A co nas to obchodzi? My to nie inni. Nie to nie, kapiszi? K-A-P-I-S-Z-I :huh: A teraz cisza, serwer stoi na oryginalnym, miłej zabawy, my już sobie poexpiliśmy. A kij wam w oczy, napiszę plague na licencji GPL :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 A inaczej - skoro w celach edukacyjnych, to może ja przyjadę i rozbiorę Twój dom, albo Twój samochód ? I sobie go przebuduję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2008 A co nas to obchodzi? My to nie inni, kapiszi? Gdyby to była Twoja gra, to inaczej byś śpiewał, a że nie jest, to trujesz pseudoidealistycznymi wywodami... Nie, wyraziłem swoje zdanie. Mnie też to nie obchodzi może i było by to nie legalne, ale bym zrobił modyfikacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi